Akyol: Sırrı Süreyya Aygün konusunda neden susuyor

Akyol: Sırrı Süreyya Aygün konusunda neden susuyor

Taha Akyol: Sırrı Süreyya Önder PKK tarafından kaçırılan Aygün konusunda neden susuyor?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, yaşları 18 ile 25 arasında değişen 6 PKK'lı tarafından kaçırılmasının üzerinden geçen 48'inci saatin sonunda kaçırıldığı yere 10 kilometre uzaklıkta serbest bırakıldı.

PKK'lılarla birlikte geçirdiği 48 saati anlatan Aygün, "Dağda geçirdiğim vakit benim için zor değildi. Biliyorsunuz ben dayanıklı biriyim" dedi. PKK'lı grubun kendisine son derece saygılı davrandığını vurgulayan Aygün, "Rahatım ve güvenliğim için tüm önlemleri almışlardı. Kaçırdıktan sonra yaklaşık 6-7 saat yürüttüler ve bir dere boyuna geldik. Serbest bırakıldığım ana kadar dere kıyısında bekledik" dedi.

Hüseyin Aygün'ün serbest bırakılmasının ardından Taha Akyol bugünkü köşesinde konuya ilişkin bir değerlendirme yaptı. BDP'li vekillere yüklenen Akyol, "Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder, kendileri gibi 'sol' bir milletvekilinin silah zoruyla kaçırılmasına karşı çıkma yönünde "devrimci" bir tavır koydular mı?" diye sordu.

 

İşte Akyol'un "Diz çöktürmek" başlıklı yazısı

Hüseyin Aygün'e, ailesine, dostlarına geçmiş olsun diyorum. Serbest bırakılması beklenen bir olaydı, ancak serbest bırakılmış olması, olayın önemini azaltmaz. PKK'nın bölgede şiddet ve tehditle demokratik siyaseti ve Kürtlerin seçme özgürlüğünü boğmak istediği hiç akıldan çıkmamalıdır.

SUSKUN KALAN ÖZGÜRLÜKÇÜLER

Diğer önemli bir husus da "seçilmiş" milletvekilinin kaçırılması karşısında suskun kalan "özgürlükçü"lerdir; Ahmet Türk'ten bir protesto duydunuz mu? 'Sol' gelenekten gelen Ertuğrul Kürkçü ve Sırrı Süreyya Önder, kendileri gibi 'sol' bir milletvekilinin silah zoruyla kaçırılmasına karşı çıkma yönünde "devrimci" bir tavır koydular mı?

PKK MAHALLELESİNDE ÖZGÜRLÜK

Eminim asla tasvip etmemişlerdir, rahatsız olmuşlardır, ama protesto anlamında tek kelime edememiş olmaları, PKK 'mahallesi'nde "özgürlüğün" ne anlama geldiğinin bir göstergesidir.

DERSİM'İN ÖZEL BİR ANLAMI VAR

PKK neden başka bir ilde başka bir vekili değil de Hüseyin Aygün'ü kaçırdı? Yarın başka yerlerde benzer eylemler yapabilir. Zaten vekil olmasa da kamu görevlisi ve sivil vatandaşları, yerel parti yöneticilerini öteden beri kaçırıyor. Vekil kaçırma olarak ilk eylemini Dersim'de yapmasının özel bir anlamı var.

Çünkü Dersim baştan beri kendi Alevi ve sol ağırlıklı kimliğini koruyor, PKK'nın totaliter egemenliği karşısında diz çökmüyor.

Halbuki PKK "KCK vatandaşlığı" adı altında ütülenmiş, bütün özgünlükleri silinmiş, uydulaşmış bir yığın istiyor.

DERSİM OY VERMEYİ REDDEDİYOR

Dersim ise bunu reddediyor.

İşte Dersim'de PKK çizgisindeki partilerin aldığı oy oranları:


Son 2011 seçimlerinde Tunceli'nin ikinci milletvekilliğini Hüseyin Aygün'ün kazanmasına nasıl öfkelendikleri, CHP seçim bürosunu basıp tahrip etmeleriyle ortaya çıkmıştı.

CHP daima birinci parti olmaktadır burada.

Hüseyin Aygün'ü kaçırmaları, bu tabloyu zorla değiştirmek için Dersim'e yapılmış bir tehdittir. BDP'li milletvekilleri gibi Dersim'in de suskun, sadece PKK diliyle konuşur hale gelmesini istiyor.

PKK'YA KARŞI ÇIKIYOR

Aygün ise devleti eleştirdiği gibi, adını koyarak "PKK terörü"ne karşı çıkıyor, Dersim'de seçimlerin "PKK terörü altında yapıldığını" söylüyor, "PKK'nın kuyruğuna takılan aydınlar"ı eleştiriyordu.

PKK, Aygün'ü "barajlar yapılması gibi asimilasyon politikalarına destek oluyor!" diye kaçırmıştı!

Fakat kaçıranlar, "dört parti çözüm için bir araya gelsin... özerklik Avrupa'da da var, savaş anlamsız" gibi masumane sözler etmişler. Gençler bu sözlerinde elbette samimi olabilir.

PKK TOTALİTARİZMİ ELEŞTİRİLMELİ

Zaten sorun, PKK'nın bütün Kongre belgelerinde Türkiye'den "düşman, sömürgeci ülke" diye bahsedilmesi, Avrupai özerkliğin ve demokrasinin "liberal burjuva yozlaşması" diye suçlanarak "demokratik özerklik" etiketi altında Stalinist bir düzen öngörülmesidir. Bu, Kürtlerin siyasi tercih özgürlüğüne de en ciddi tehdittir.

Bütün demokratlar, özellikle de sol demokratlar PKK totalitarizmini eleştirmelidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.