Tahliyeci Hakim'e soğuk duş

Tahliyeci Hakim'e soğuk duş

Balyoz Darbe Planı tutuklusunun tamamını serbest bırakarak bir rekora imza atan Oktay Kuban'a Balyoz savcılarından da itiraz var

 

Nöbetçi Hakim Kuban, suikast zanlılarını serbest bıraktı. Ergenekon savcısı itiraz etti. 12. Ağır Ceza Heyeti, zanlıları tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Mason üstadlarına suikast hazırlığı iddiasıyla gözaltına alınan avukat Yusuf Erikel ve yayıncı Hayri Bildik tutuklandı. Gözaltına alındıktan sonra Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından ‘suikast' iddiasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Erikel ve Bildik, Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Oktay Kuban tarafından serbest bırakılmışlardı. Nöbetçi Hakim Kuban'ın Masonlar'a suikast zanlılarını serbest bırakma kararına Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz hemen itiraz etmişti. Savcı Öz'ün itirazını Kuban'ın yer almadığı 12. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti incelemiş ve önceki gün Erikel ile Bildik'in tutuklanmasına karar vermişti. Erikel ve Bildik dün öğle saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Tutuklama kararı yüzlerine okunan Erikel ve Bildik, Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelerde, darbe sonrasının başbakanı olarak Milli Demokrat Halkın Partisi (MDHP) Genel Başkanı Yusuf Erikel gösteriliyordu. Erikel'in bazı sivil toplum kuruluşları ve şahısları ziyaret ederek, "Darbe olacak. AKP düşürülecek. Ben başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip bize yardımcı olursanız, biz de size yardımcı oluruz." dediği iddia edilmişti. Erikel'in Mason üstatlarına suikast planlayan H.A.H.'nin da avukatlığını yaptığı ortaya çıkmıştı. H.A.H'nin, emniyet sorgusunda, "Kayseri Cezaevi'ndeyken sürekli Yusuf Erikel'le görüşüyordum." dediği basına yansımıştı.

Oktay Kuban'ın Balyoz tahliyeleri inceleniyor

Oktay Kuban, kendisine tahliye başvurusu yapan 19 Balyoz Darbe Planı tutuklusunun tamamını serbest bırakarak bir rekora imza attı. Kuban, Balyoz kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen Korgeneral Yurdaer Olcan ve Tümgeneral Abdullah Dalay'ı da serbest bırakmıştı. Balyoz savcıları, bu kararlarla ilgili itiraz etti. İstanbul 12. Ağır Ceza Heyeti, itirazı inceliyor.


Etiketler :