Tahliyeler için işte MHP yorumu

Tahliyeler için işte MHP yorumu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Libya'daki Türklerin tahliyesi konusunda ''Böyle birtakım felaketlerden Türkiye'ye başarı öyküleri çıkarmanın, efsaneler yaratmanın hiç anlamı yok'' dedi.

Tunca Toskay, Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan ve parti üyeleri, Baklan, Çivril, Bekilli ve Çal ilçelerindeki temaslarının ardından 7. Ege Tarım Sera ve Hayvancılık Fuarı'nı ziyaret etti.

Toskay, fuarın girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye tarımının kendi haline bırakıldığını ileri sürdü.

Türkiye'nin 2010 yılında net tarım ithalatçısı haline geldiğini belirten Toskay, ''Türkiye tarım ürünlerini kendine yeten 7 ülkeden biriydi. Şu anda yurt dışına sattığı tarım ürünlerinden elde ettiği gelirden fazlasını tarım ürünleri ithalatına harcayan bir ülke haline gelmiş vaziyette son 8 yılda. Çiftçinin ekmediği alanlar her yıl giderek artıyor'' dedi.

Türkiye'nin bu yıl kurbanlık koyun ithal ettiğini hatırlatan Toskay, ''AKP iktidarı bununla iftihar edebilir. Hani onlar cumhuriyet tarihinin rekorları diyorlar ya işte bu da rekor. İlk defa kurbanlık koyun ithal eden bir Türkiye'' diye konuştu.

Libya'dan 3 bin Türk vatandaşının feribotlarla Türkiye'ye getirilmesiyle ilgili olarak İngiliz basınında yer alan haberlere de değinen Toskay, şunları söyledi:

''Böyle birtakım felaketlerden Türkiye'ye başarı öyküleri çıkarmanın, efsaneler yaratmanın hiç anlamı yok. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Libya'da sıkıntıda olan vatandaşı varsa onun görevidir onu buraya almak. Bundan başarı öyküsü filan çıkarmaya çalışmak bir iktidarın artık çok eskidiğinin, millete satacak malının ve hizmetinin olmadığının işareti. 'Bak biz vatandaşlarımızı Libya'dan çok başarılı bir şekilde getirdik, İngiltere getiremedi' bunlarla filan politika olmaz. İş bu noktaya geldiyse durumları çok kötü.''

Öte yandan, MHP Genel Başkan yardımcısı Münir Kutluata da Denizli'nin Sarayköy, Buldan ve Güney ilçelerinde temaslarda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :