TÜRKİYE'YE "DERİN" Komplo?

TÜRKİYE'YE "DERİN" Komplo?

Dün ve önceki gün Ankara'yı “gayriresmi kanallardan" suçlayan Tahran, bugün bizzat devlet televizyonu üzerinden Türkiye'ye eleştiriler yöneltti.

 

Suriye'deki olaylar her geçen gün daha da tırmanıyor. Hatay'a hemen hergün Nusayrilerin katliamından kaçan Suriyeliler sığınıyor. Durum ciddi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün Hatay'a gitme kararı aldı.

Peki Suriye'de neler oluyor? Suriye'deki olaylar Mısır, Tunus, ve Libya'dan daha farklı. Türkiye her ne kadar Suriye ile sıcak ilişkiler kursa da Suriye yönetimi üzerinde Şii İran'ın büyük etkisi var. İran-Suriye arasındaki bu sıcak ilişkinin nedeniyle ilgili şu notu da düşelim: Nusayri mezhebinin şiilik için İslam dinine dahil olduğunun fetvasını İran'ın dini lideri Ayetullah vermiş...

Türkiye'nin bölgedeki gücünden rahatsız olan İran daha önce kapalı kapılar ardında dile getirdiği görüşlerini artık açıktan söylemeye başladı.

İran'lı Şii yönetim sivilleri katleden Suriye'deki Nusayri'lere destek vererek Türkiye'yi suçladı.

İran devlet televizyonu bugün bizzat Türkiye'ye yönelik eleştiriler yöneltti ve Suriye'deki olayların arkasında Türkiye var dedi.

İşte İran Devlet Televizyonundan yapılan o açıklama ve Şii İran'ın Türkiye'ye yönelik ağır suçlamaları;

Dün ve önceki gün Ankara'yı “gayriresmi kanallardan" suçlayan Tahran, bugün bizzat devlet televizyonu üzerinden Türkiye'ye eleştiriler yöneltti. İran Devlet Televizyonu Press TV, Türkiye'yi Suriye'ye karşı iftira kampanyası yürütmekle suçladı.

Press TV'nin internet sitesinde yayınlanan yorumda, “Türkiye'nin Suriye'ye karşı yürüttüğü iftira kampanyası, Arap medyasının Şam yönetiminin imajını yıpratmaya yönelik propaganda çalışmalarından çok daha kötü" denildi.

Press TV, Suriye yetkililerinin, ülkede meydana gelen son ölümlerden silahlı grupları sorumlu tutmasına rağmen Türkiye'nin, İran ve Lübnan Hizbullah'ın Şam yönetimine yardım etmekle itham ettiğini öne sürdü.

Türkiye'de bazı medya organlarının, sivillere ateş açmayı reddeden Suriye askerlerinin komutanları tarafından öldürüldüğünü iddia ettiğini belirten Press TV, Ortadoğulu bazı siyasi gözlemcilerin Türkiye'nin Suriye'de ikili oynadığına dair yorumlar yaptığını yazdı.

Press TV bu arada, Hatay sınırına sadece 20 kilometre mesafedeki Cisr El Şuğur'da bulunan bir toplu mezardan 10 askerin cesedinin çıkarıldığını duyurdu. Kanal, cesetlerin isyancılar tarafından öldürülen güvenlik güçlerine ait olduğunu iddia ederek, cesetlerde işkence izlerine rastlandığını belirtti.

İşte İran'ın devlet televizyonunda yayınlanan o haber;

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.