Taksiciler terörü protesto etti!

Taksiciler terörü protesto etti!

Türkiye’de son aylarda artan terör saldırıları ve son olarak Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesinde 10 askerin şehit edilmesi İstanbul’da bir grup taksici tarafından protesto edildi.

Aksaray Vatan Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 300 araçlık konvoy Türk bayrakları ve kornalar eşliğinde Taksim Meydanı’na geldi. Terörü lanetleyen sloganlar atan taksiciler, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldılar.

GÖZ YAŞLARININ AKMAMASINI İSTİYORUZ

Bazılarının aralarında ailelerinin de bulunduğu yüzlerce taksici, son günlerde artan terör olaylarına protesto etmek için 23.00 sıralarında Vatan Caddesi Ulubatlı Metro Durağı yanında toplandı. Burada araçlarına Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğraflarını asan taksiciler adına

Taksi Şoförler Derneği tarafından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, “Bu vatan için canını veren tüm evlatlarımıza uzanan ellerin akıttığı kanda kendilerinin boğulacağını unutmamalıdır. Biz taksiciler esnafı olarak bu yapılan hain saldırıların biran önce bitmesini anne, babaların gözyaşlarının canı gönülden bitmesini biliyoruz” denildi. Ticari Taksi Şoförleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Kuyumcu “Amacımız, son günlerde meydana gelen terör saldırısını protesto etmektir. 10 askerimizi şehit edilmesiyle sonuçlanan bu eylemi kabul etmememiz mümkün değildir. Vatanımızın birliği beraberliğini, taksici esnafı olarak bir araya gelerek ifade etmeye çalıştık. Elimizden geldiği kadar üzerimize düşen vazifeyi yapmak istiyoruz. Artık annelerimizin, babalarımızın gözünün yaşının akmamasını istiyoruz” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ESEFLE KINIYOR VE LANETLİYORUZ

Yapılan konuşmaların ardından yüzlerce taksici kornalar çalarak Taksim’e hareket etti. Unkarapı-Eminönü-Karaköy-Dolmabahçe güzergahını kullanarak Taksim’e çıkan taksiciler bazı noktalarda kısa süreli kontak kapattılar. Yaklaşık 300 aracın bulunduğu taksici grubu, Taksim Meydanı’na geldiğinde araçlarından inerek,”Şehitler ölmez vatan bölünmez”,”Kahrolsun PKK” şeklinde sloganlar attı. Taksicilere bazı vatandaşlarda alkışlar bazıları ise araçlarından kornalar çalarak destek verdi. Taksim Meydanı’nda Birleşik Taksiciler Derneği adına konuşan yönetim kurulu üyesi Hüseyin Duman, 3 aydır 92 vatan evladının şehit olduğunu hatırlatarak, “Türkiye Cumhuriyetinin tüm bireyleri Türk-Kürt-Laz-Çerkez ayırt etmeksizin bu vatanın topraklarında yaşamaktadır. Kürt kardeşlerimizin biliyoruz ki, hiçbir terör örgütü ile bağlantısı yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Devletini parçalamaya çalışan dış güçlerin taşeronları olan terör ve örgütlerinin provokasyonlarına hiç kimse kanmayacaktır. Türk toplumunu ve tüm güvenlik birimlerini duyarlı ve iradeli olmaya davet ediyor her türlü terör örgütünü esefle kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

Taksicilerin eylemi İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.