Silvan saldırısı protesto edildi

Silvan saldırısı protesto edildi

13 askerin şehit düşmesine neden olan Silvan'da yaşanan çatışma binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Diyarbakır'da 13 askerin şehit olduğu terör saldırısı Taksim'de protesto edildi. Yaklaşık 500 kişi, saat 14.00 sıralarında Taksim Meydanı'nda toplandı.

Ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğrafı bulunan kalabalık, terörü lanetleyen sloganlarla Tünel Meydanı'na doğru yürüdü.

Yoğun katılımın yaşandığı protesto gösterisinde 'katil Amerika' , 'terörü lanetliyoruz' pankartları açıldı.

TARLABAŞI'NDA OLAYLAR ÇIKTI

Taksim'deki terör protestosu dağılımında olaylar çıktı. BDP il binasına yürümek isteyen grup ile BDP oldukları tahmin edilen bir başka grup karşı karşıya geldi. Tarlabaşı'nda karşılaşan gruplar birbirlerine taşlarla saldırdı. Polis biber gazıyla müdahale ederek grupları dağıtmayı başardı. Ara sokaklarda grupların birbirine taşlı saldırısı devam ediyor.

İŞ YERİ SAHİPLERİ BAYRAK ASTI

Tünele kadar yürüyen grup, buradan tekrar Taksim istikametine döndü. Yine sloganlar eşliğinde yürüyen gruptan bazıları yabancı ülke temsilciliklerine saldırmak istedi. Konsolosluklara su şişeleri fırlatan eylemcileri polis ve bazı vatandaşlar engelledi. Yürüyüş sırasında bazı kişiler işyerlerine de saldırmak istedi. İş yerlerine de su şişesi ve çakmak gibi maddeler fırlatan grubu yine polis ve sağduyulu vatandaşlar engelledi. Bu durum üzerine işyerleri Türk bayrakları astı. Grup daha sonra Taksim Meydanı'na çıktı.

İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin birçok şehrinde de terör lanetlendi.İzmir,Kayseri, Samsun, Marmaris ve Burdur'da terör lanetlendi ve şehitler anıldı.

İZMİR

Teröre lanet yağdırmak için Konak'taki İzmir Saat Kulesi önünde toplanan, aralarında İşçi Partisi, Cumhuriyet İçin Güçbirliği, Gökkurtlar'ın yer aldığı parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin bulunduğu yaklaşık bin kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Mecliste PKK istemiyoruz', 'Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP', 'Her Türk asker doğar', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganları attı. Gruptakilerden bazıları, 'Kahrolsun halkların kalleşliği', 'Türk olmak suç mu', 'Onlar bu vatan için öldüler ya siz! Tatildesiniz' yazılı pankartları da taşıdı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdiren gruptakiler, şehitler için saygı duruşunda bulundu, hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.
Bir şehit babasının ağzından yazılan mektup, ardından da vatanı uğruna canlarını feda eden 13 askerin isimleri tek tek okundu. İsmi okunan şehit askerler kalabalık tarafından "Burada" denilerek anıldı. Teröre yönelik protestolarını dile getiren grup, eylemin ardından Konak'tan ayrıldı. Gruptan bazı kişiler, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl binasına yürümek istedi. Polisin izin vermediği grup, BDP binası yakınında yine sloganlar atıp dağıldı.

SAMSUN

Yaklaşık 2 bin kişi, bugün saat 14.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalık, önce İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından dev bir Türk bayrağı açılırken, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ’Hepimiz Mehmetiz hepinize yeteriz’, ’Askerde yatmadık vatanı satmadık’, ’Şehidim hakkını helal et bize’ sloganları attı. Terör örgütüne lanetler okuyan kalabalık grup daha sonra basın açıklaması yaptı. Emekli polis memuru olan Hasan Fahri Mumcu da şehitler için yazdığı şiirini okudu. Ardından cadde boyunca yürüyüş yapan grup, 13 şehidin adını tek tek okuyarak yoklama yapıp "Burada" diye bağırdı. Yürüyüş sırasında tekbir getirip "Kahrolsun PKK" sloganı da atan kalabalık, Cumhuriyet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na gelip 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bir kez daha İstiklal Marşı’nı okuyan grup ardından dağıldı.

BURDUR

PKK saldırısı, Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda protesto edildi. Burdur’daki sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran yüzlerce kişi, ellerinde bayraklarla ’Türkiye Türktür Türk kalacak’, ’Ne mutlu Türküm diyene’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ’Askere uzanan eller kırılsın’ sloganları attı.

Eyleme, çarşı iznine çıkan Burdur 58’inci Er Eğitim Alayı’nda vatani görevlerini yapan 123. Dönem yurtdışı döviz bedelli erler de destek verdi. Alkışlarla protestolara destek veren askerler, daha sonra grupla birlikte slogan atarak terörü lanetledi. Eylem sırasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki protesto gösterisinde açıklama yapan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Burdur Şubesi Başkanı Hüseyin Felek, yapılan haince saldırılar sonucu 13 asker ve 1 komiserin şehit edildiğini, 7 askerin ise yaralandığını hatırlattı. Saldırılar sonrasında Türk milletinin bağrına ateş düştüğünü belirten Felek, "Bu acı sadece şehit ailelerinin değil, hepimizin acısıdır. Bu saldırıların bir an önce durdurulması ve gerekli önlemlerin zaman geçirilmeden alınarak son verilmesini bekliyoruz" dedi.

KAYSERİ

İnternetten yapılan çağrı üzerine yüzlerce kişi, Kayseri Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. Büyük bölümü Kayserispor forması giyep gençler burada "İmralı’yı basarısız, Apo’yu asarız’, ’Dişe diş, kana kan, intikam’, ’Hepimiz askeriz, silah isteriz’, ’Kahrolsun PKK’, ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı.

MARMARİS

Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Vardiya Bizde Platformu ve İşçi Partisi Marmaris temsilciliklerinin birlikte düzenlediği protesto gösterisine yaklaşık 100 kişi katıldı. Atatürk Meydanı’ndaki gösteride, katılımcıların bazıları Türk bayrakları taşırken, bazıları ise ABD ve terör örgütü PKK aleyhine sloganların yer aldığı pankartlar açtı.

MERSİN'DE GERGİNLİK

Mersin'de şehitler için yürüyüş yapan kalabalık, Hastane Caddesi ara sokağındaki bir kültür merkezine saldırmak isteyince polisle arasında arbede çıktı. Polis, Nude Gençlik Kültür Merkezi'ne saldıran kalabalığa biber gazi ile müdahale etti. Polis zafer işareti yaptığı gerekçesiyle kalabalığın saldırısına uğrayan bir genci ise iş yerine sokarak kurtarabildi. Çıkan olaylarda bir komiser kafasına isabet eden taş nedeniyle yaralandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.