Taksim Gezi Parkı şölen havasına büründü

Taksim Gezi Parkı şölen havasına büründü

Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nda eyemciler, polis müdahalesi olmadan şarkılar ve türküler eşliğinde eğlendi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın açıklamaları ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'te BDP'lı Sırrı Süreyya Önder ile yaptığı görüşmeden çıkan"eylemler şölene dönüşmeli"mesajın ardından bu akşam Taksim Meydanı'ndaki eylemciler şarkılarla eğlendi.

ÇARŞI GRUBU ALKIŞLARLA TAKSİM'E GİRDİ

Beşiktaş Kartal heykelinde toplanan yaklaşık 300 kişilik Çarşı grubu, Akaretleryokuşundan Osmanbey'e çıktı. Yürüyüş sırasında katılanlarla birlikte sayı yaklaşık 2 bin kişiye çıktı. Kalabalık sloganlar eşliğinde Taksim'e doğru yürüdü.

ÇARŞI'DAN HASSAS UYARI

İnternet sitesinden yapılan açıklamada Çarşı grubu, "Büyük Beşiktaştaraftarlarına sesleniyoruz; Çarşı'yı kimse paravan olarak kullanmasın.Çarşı'nın üzerinden kimse çıkar sağlamasın. Provokasyonlara sebebiyetverilmesin. Halkın malına zarar verilmesin" dedi. Beşiktaş semtinin esnafı, emekçisi ve bütün Beşiktaş halkı zarar gördüğünü belirten grup,'Taraftarlarımız semtimizin daha büyük zarar görmemesi için özengöstermelidir. Semtimizi olası olaylardan uzak tutalım. Beşiktaş semtinesahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

 

BEŞİKTAŞ'TA UZLAŞMA FAZLA SÜRMEDİ

Polis ve göstericiler arasındaki çatışmaların adresi olan Beşiktaş'ta akşamsaatlerindeki sessizlik gece yerini gerginliğe bıraktı.

Dolmabahçe'de dün akşam polis ile göstericiler arasındaki uzlaşma sağlandı. Göstericilerden 'ilerlememe' sözü alan polis bulunduğu konumdan geri çekildi. Gösterici grup ilerlemeyeceğini, taş ya da benzeri cisim atmayacağını taahhüt etti. Ancak, gece saatlerinde Taksim'den gelen bir grubun Beşiktaş'a doğru yürümek istemesi, göstericilerle polisi tekrar karşı karşıya getirdi.

'Dağılın' uyarısını dikkate almayan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Grupla polis arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.