Boğaz'ın lanetli gökdeleni yandı

Boğaz'ın lanetli gökdeleni yandı

Taksim'de bulunan Süzer Plaza'da yangın çıktı.

Dolmabahçe'de bulunan 34 katlı Süzer Plaza'nın içinde yer alan Ritz Carlton otelinin çatı katında yangın çıktı. Yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

'Gökkafes' olarak bilinen Süzer Plaza'nın çatısından dumanlar yükseliyor.

Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Fatih itfaiye gruplarınca müdahale edilen yangın kontrol altına alınırken, ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

 

Perihan Mağden, henüz sebebi belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkan Süzer Plaza'yı hedef almıştı.

İşte o yazıdan alıntı:

Ritz Carlton oteliyle, rezidansların yer aldığı ve İstanbul'un en çirkin, en göz tırmalayan, siluetini en fazla bozan binası olarak nitelendirilen yapının, dönemin iktidar partisi ANAP'a hiç de iyi gelmediği aşikar. Önce binanın yapılma aşamasına bir bakalım. Mesut Yılmaz, ilçe sınırlarıyla oynanmasını ister ve vali Kutlu Aktaş'ı arar. Fatih ve Şişli Kadastro Müdürlükleri'yle, Şişli ve Beyoğlu Belediyesi görevlilerinden oluşan 6 kişilik komisyon yerinde yaptıkları tespiti tutanakla belgeler. Nihayetinde İstanbul'un koca iki ilçesinin sınırlarıyla oynanır ve Gökkafes, Beyoğlu sınırlarından ANAP'lı Şişli belediyesine geçer. İnşası ve mimarisi durmadan eleştirilen binanın ANAP'ı yerle bir ettiği söyleniyor. 'Uğursuz geldi bu bina bize' diyen parti üst düzey yöneticileri olmuş zamanında, ANAP 'gökkafes'ten sonra iflah olmamış. Parti, 1999 seçimlerinde ancak 4. parti olabilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.