Taksim'e Polis Ordusu

Taksim'e Polis Ordusu

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim ve çevresinde yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında da yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik" dedi.

Taksim'deki 1 Mayıs kutlaması için saat 09.00'dan itibaren, DİSK'e bağlı sendika üyesi işçiler Şişli'de, KESK'e bağlı sendikaların üyeleri Tarlabaşı'nda ve TMMOB ile TTB üyeleri Beşiktaş'ta toplanacak. Saat 10.30 gibi grupların 3 koldan Taksim Meydanı'na yürüyüşü başlayacak.

Katılımcıların tamamının alana girmesinin ardından, saat 13.00'te KESK Genel Başkanı Lami Bilgin, DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı ile TTB Başkanı Eriş Bilaloğlu konuşma yapacak. Daha sonra, diğer katılımcıların ortak metni okunacak. Konuşmaların ardından Kardeş Türküler ile Grup Yorum konser verecek.

'HEPİMİZİN DUYGU VE DÜŞÜNCELERİ AYNI'

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gazetecilerin Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Tertip Komitesiyle aynı hassasiyette olduklarını söyleyen Vali Mutlu, " Bu tertip komitesindeki arkadaşlar oraya gelen emekçi arkadaşlarımızın bizimle aynı hassasiyeti paylaştığını defalarca ifade ettiler. O nedenle ortak bir bilincin olduğunu biliyoruz. Benim söylediğim şey şudur. Meydanlardaki on binlerce işçi kardeşimizle ilgili değildir. Biz onların duygu ve düşüncelerini biliyoruz. Hepimizin duygu ve düşünceleri aynıdır" dedi.

Kendisinin de üniversitedeyken yaz aylarında saman balyası bağladığını ve emekçinin emeğine saygı duyduğunu söyleyen Mutlu, "Dolayısıyla emeği bilen, hasasiyeti olan, emek noktasında hassasiyeti olan bir idareciyiz. Biz emekçi kardeşlerimizi başımıza tac eden bir idareciyiz. Sözlerim meydanda marjinal görüntü veren çok az sayıdaki kişiyle ilgilidir" diye konuştu.

'BİZZAT KENDİM TAKİP EDECEĞİM'

Vali Mutlu diğer illerden takviye polis ekiplerinin de 1 Mayıs'ta İstanbul'da görev yapacağını söyleyerek, "Bir miktar yakın çevre illerimizden almış olduğumuz takviyemiz var. Toplam 14 bin civarında personelimizle Taksim ve çevresinde yürüme güzergahları üzerinde emniyet tedbirlerimizi aldık. Bunun dışında da yedek emniyet güçlerimizi görevlendirdik" dedi.

Mutlu, kontrol amaçlı Taksim Meydanı'nda olup olmayacağı sorusuna ise, "Sürekli izleyeceğim. Kriz merkezimiz var. Sürekli olarak oradan bizzat kendim de izleyeceğim takip edeceğim. Emniyet Müdürlüğü'nde kriz merkezimizden takip edeceğiz" şeklinde konuştu.

Mutlu, olası olaylar sonrası gelecek senelerde Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının iptalinin sözkonusu olup olmadığı sorusuna ise, "Biz Taksim'de 1 Mayıs'ın kutlanmasını arzu ediyoruz" yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.