Taksim yıkıldı, valinin haberi olmadı

Taksim yıkıldı, valinin haberi olmadı

Taksim Meydanı'nda 1 kişinin hayatını kaybettiği olaylardan İstanbul Valisi Muammer Güler'in haberi olmadı

İstanbul Valisi Muammer Güler, "Sayın Valim, Taksim'de 1 Mayıs'ı aratmayan görüntüler yaşandı" diyen basın mensuplarına "Bugün mü?" diye sordu.

Taksim'de adeta savaşı aratmayan görüntüler yaşanırken, İstanbul Valisi Muammer Güler, yaşanan polis müdahalesi ve sonrasında gelişen olayları saatler sonra basın mensuplarından öğrendi.

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. yıldönümü nedeniyle Vatan Caddesi'nde düzenlenen törene katılan Vali Güler, "Sayın Valim, Taksim'de 1 Mayıs'ı aratmayan görüntüler yaşandı" diyen basın mensuplarına "Bugün mü?" diye sordu. Gelişmelerden detaylı bilgisi bulunmadığını belirten Vali Güler, "Törendeydim, şimdi görüşeceğim. Bugün bir protesto gösterisinin olacağını biliyordum. Bizim basın açıklaması için duyurduğumuz yerler vardı. Bilgi alınca size de aktaracağım" ifadelerini kullandı.

Güler daha sonra Atatürk Havalimanı VİP Salonu’nda İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı uğurlamak için bulunduğu esnada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Beraberinde Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’la yaptığı açıklamada Güler, ifade özgürlüğü kapsamında İstanbul’da belirlenen yerlerde basın açıklaması ve gösterilere izin verdiklerini hatırlatarak kanunsuz eylemlere izin vermeyeceklerini söyledi.

Vali Güler 50 kişinin gözaltına alındığını kaydederek şöyle konuştu: “Polise 50-60 kişilik gruplar gaz bombası ve molotof kokteyli attı ve poliste müdahale etmek zorunda kaldı.Şiddet yanlısı grupların ifade özgürlüğü ile alakası yoktur.Biz kanunsuz eylemlere izin vermiyoruz.Taksim’de üç yerde basın açıklaması için yer belirlendi.Burada da gösteriler açıklamalar oldu ve bir sorun olmadı.Bunlara rağmen bir şiddet gösterisi yaptılar. Yurtdışından gelen gruplarda vardı ama onların ne kadar ilgisi vardır,bilemeyeceğiz" dedi.Güler,görüş ifade etmekle şiddetin aynı şey olmadığını da ifade ederek, “Toleransa rağmen şiddet kullanılması hoş görülecek bir şey değildir. “diye konuştu.

Etiketler :