Taksim'e deprem barakası!

Taksim'e deprem barakası!

Deprem sigortasına dikkat çekmek için Taksim'e baraka kurdular.

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 'Türkiye'de olabilecek en riskli depremde nüfusun büyük çoğunluğu hayatta kalacak. Ya Evleri?' sloganıyla başlattığı yeni iletişim kampanyası kapsamında yeni bir sokak etkinliğine imza attı. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) Taksim Meydanı'nda molozdan baraka inşa etti. MAG ekibi 3 gün boyunca bu barakada yaşayarak Zorunlu Deprem Sigortası yaptırılmaması durumunda depremden sonra hayatın nasıl devam edeceğine dikkat çekecek.

Kurumun yeni iletişim kampanyasını değerlendiren DASK Yönetim Kurulu Başkanı İdris Serdar, amaçlarının halkı deprem riskine karşı bilinçlendirmek ve Zorunlu Deprem Sigortası algısını güçlendirmek olduğunu vurguladı. Serdar, şunları ifade etti:

"Bilimsel araştırmalar, Türkiye'de olabilecek en riskli depremde çok sayıda konutun hasar göreceğini, bununla birlikte insanların tam ya da kısmi hasarlı bu binalardan kurtulabileceğini gösteriyor. Örneğin olası Marmara depreminde İstanbul'da yaşayanların yüzde 99,7'si hayatta kalacak. Bu nedenle biz de yeni iletişim kampanyamızda 'nüfusun büyük çoğunluğu depremden sağ kurtulacak ama Zorunlu Deprem Sigortanız yoksa hayata kaldığınız yerden devam edemezsiniz' mesajını veriyoruz. Deprem gerçeğini gündelik hayatın bir parçası haline getirmek ve Zorunlu Deprem Sigortasının önemini ilgi çekici bir yolla vurgulamak için kampanyamızı sokağa taşıdık. Sokak etkinliğimizde Türkiye'de deprem dendiğinde akla gelen en güvenilir isimlerden DASK Gönüllümüz Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara ve afet bilincini artırmak için mahallelerde çalışma yürüten Mahalle Afet Gönüllüleri'nden destek aldık. Hem iletişim kampanyamızın hem de sokak projemizin halkımızdan ilgi ve beğeni toplayacağına, dolayısıyla Zorunlu Deprem Sigortasının yaygınlaşması konusunda etkili olacağına inanıyoruz."

Projenin içinde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren DASK Gönüllüsü Işıkara ise "Zorunlu Deprem Sigortası halkımızın depremden sonra hayata kaldığı yerden devam etmesini, başını sokacak bir yuva bulmasını kolaylaştırmayı amaçlayan, son derece ucuz bir sigortadır. Arabamıza gösterdiğimiz özeni, evimize ve sevdiklerimize de göstermemiz, her yıl nasıl kasko yaptırıyorsak Zorunlu Deprem Sigortamızı da öyle yenilememiz gerekiyor. Ayda yaklaşık 11 TL ödeyerek yaptırılan Zorunlu Deprem Sigortası kimsenin bütçesini zorlamaz ve en önemlisi, sizi depremden sonra sokakta bırakmaz." dedi.

DASK, yeni iletişim kampanyasında kullanılan telefon kulübesi ve arabadan evleri de Kadıköy ve Bakırköy'e taşımıştı. Zorunlu Deprem Sigortası bilincini artırmaya yönelik sokak projesi çerçevesinde 3 gün boyunca telefon kulübesi Kadıköy'deki Boğa Heykeli'nin, araba Bakırköy Carousel Alışveriş Merkezi'nin yanında durmuş, reklam filminde rol alan oyuncular, 08.00 – 00.00 saatleri arasında meydanlardaki telefon kulübesi ve arabadan evlerde gündelik yaşamlarına devam etmişti.

CİHAN

Etiketler :