Taliban ile ABD aynı masada

Taliban ile ABD aynı masada

Japonya’nın Kyoto şehrinde düzenlenen barış inşasıyla ilgili toplantıda Taliban, Afgan hükümeti ve ABD yetkilileri bir araya geldi.

Japonya'nın Kyoto şehrinde Çarşamba günü Doshisha Üniversitesi'nin organize ettiği toplumsal uzlaşı ve barış inşasıyla ilgili toplantıda Taliban, Afgan ve Amerikan hükümet yetkilileri aynı masada buluştu.

Gizli barış görüşmelerine rağmen bugüne kadar resmen bir araya gelmemiş olan Taliban ve düşmanları arasındaki toplantının gayet 'barışçıl' geçtiği kaydedildi.

2001 yılında devrilen Taliban rejiminin planlama bakanı Qari Din Muhammed Hanafi (beyaz sakallı) ve Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin danışmanı Muhammed Maum Stanekzai (sağdan ikinci) aynı masada otursalar da, ikilinin birbirleriyle doğrudan konuşmadığı kaydedildi.

Karzai rejimini "kukla" olarak niteleyen Taliban ve Amerikan yönetimi arasındaki barış görüşmeleri bu bahar, Guantanamo'daki bir Taliban üyesi ile Taliban'ın elindeki bir Amerikalı askerin değişiminde yaşanan tıkanıklıktan sonra kesilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.