Talimat Genel Merkez'den

Talimat Genel Merkez'den

Ergenekon'un Erzincan ayağındaki soruşturmanın gizli tanığı 'Munzur' ile görüşen Ersin, hakkında ortaya atılan iddialara karşı kendini savundu.

"Annemi, babamı, kardeşimi, amcamın oğlunu çok yakınımı ilgilendirmiyor. Bu şahsa 80 bin lira neden, ne amaçla vereyim." diyen Ahmet Ersin, kendisi ile birlikte üç milletvekilini Erzurum ve Erzincan'a partisi CHP genel merkezinin gönderdiğini açıkladı.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Zübeyde Hanım Huzurevi'nde hayatını kaybeden Niyazi Resnelioğlu'nun cesedinin iki gün sonra bulunmasıyla ilgili olarak huzurevinde yaptığı incelemenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Erzurum-Erzincan arasında yaşanan hukuki gelişmeleri Ağustos ayından beri takip ettiğini ve Meclis'te iki kez soru önergesi verdiğini, tatmin edici cevaplar alamayınca Aralık'ta kendisinin giderek bir takım görüşmeler yaptığını ifade eden Ersin, tutuklanmış olan MİT, jandarma istihbarat personeliyle cezaevinde görüştüğünü söyledi. Bu görüşmeler sonunda da hazırladığı raporunu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a verdiğini anlattı. Daha sonra 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk hakkında gözaltına alma tutuklanma girişimi olunca üç milletvekiliyle birlikte Erzurum ve Erzincan'a gittiğini kaydeden Ersin, "Üç milletvekilinin Erzurum-Erzincan'a gitmesini genel başkan mı istedi?" sorusuna, "Genel merkezin emriyle gittik ve orada çalışmamızı yaptık" diye cevap verdi.

SORUŞTURMA AÇILIRSA, DOKUNULMAZLIĞIMIN KALDIRILMASINI İSTERİM

Hakkındaki iddialara 'deli saçması' yorumunda bulunan Ahmet Ersin, "Gizli tanıklarla görüşmeniz doğrultusunda savcılık hakkınızda soruşturma başlatırsa dokunulmazlığınızın kaldırılmasına razı olur musunuz?" sorusuna ise şöyle cevap verdi: "Savcılık soruşturma başlatır başlatmaz, hemen dokunulmazlığımın kaldırılmasını isterim."

Milletvekili olduğu için her gün, tanıdığı tanımadığı 15'e yakın kişiyle yüz yüze, 50'ye yakın kişiyle de telefonla görüştüğünü ifade eden Ersin, "Her konuştuğum kişinin alnına mı bakacağım. Ben milletvekiliyim. Bu şahıs ben gizli tanığım, şu kişiyim dese gene konuşurdum. Bana derdi olan geliyor. Kahvaltı yaptığım otelin restoranına gelmiş. 20-25 dakika beni bekliyor. Ne o taraf ne bu taraf beni ilgilendirmiyor. Hukuk adına sürdürülen çalışmaların, hukukla ilgisinin olmadığını tespit etmek üzere ya da bu konuda bir izlenim almak üzere buraya gittik. Davayla benim bir ilgim yok." dedi.

Etiketler :