Tampon bölge önerisine ABD ve İngiltere'den yanıt!

Tampon bölge önerisine ABD ve İngiltere'den yanıt!

ABD ve İngiltere Dışişleri Bakanları, Türkiye'nin tampon bölge önerisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye-Suriye sınırında güvenli bölge oluşturulması için Türkiye'nin tampon bölge önerisine, ABD ve İngiltere'den açıklamalar geldi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Washington'da ortak basın toplantısı düzenledi. 

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry yaptığı açıklamada "Türkiye'nin tampon bölge önerisi uzun süredir konuşulan bir konu, incelenmesi gereken bir fikir." dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond ise "Tampon bölge önerisi dışlanacak bir seçenek değil ama üzerinde biraz daha düşünülmesi gerekir." dedi.

"TÜRKİYE'NİN ROLÜ SAATLER YA DA GÜNLER İÇİNDE BELLİ OLUR"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'e karşı mücadele konusunda ise "Türkiye'nin diğer ülkerle birlikte oynayacağı rolü, önümüzdeki saatler ya da günlerde belirlemesini bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, Hollande ile 'tampon bölge' önerisini konuştu!

FRANSA'DAN TAMPON BÖLGE ÖNERİSİNE DESTEK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ile IŞİD'in Kobani'ye saldırısıyla ilgili telefon görüşmesi yapmış,  "Suriye'de uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge oluşturulması önem taşıyor" demişti.

Fransa, Türkiye'nin Suriye sınırında sivillerin korunması için bir tampon bölge oluşturma fikrine destek verdiğini açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.