3 Ülke Nükleer İçin Yarışıyor

3 Ülke Nükleer İçin Yarışıyor

Taner Yıldız: "Çin, Japonya ve Güney Kore ile görüşüyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti çerçevesinde hafta başında başkent Pekin'de iki ülke arasında nükleer enerjide işbirliği anlaşması imzalanmıştı.

Anlaşmaya ilişkin bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer santral görüşmeleri için bir heyetin haftaya Çin'e gideceğini açıkladı. Yıldız, "Müzakerelerin olumlu sonuçlanması halinde anlaşma yapabileceğiz. Müzakereler bitene kadar da hehangi bir ülke ile anlaşma yapmış sayılmıyoruz." dedi.

Taner Yıldız, ''Çin gezisi umduğumdan daha verimli geçti. Tek ülkeyle yürüttüğümüz yeni nükleer güç santrali çalışmalarını Japonya, Güney Kore ve Çin ile yürüteceğiz. Hangisi ülkemizin menfaatlerine uygunsa o tercih edilecek. Çin ile nükleer güç santrali konusunda anlaşmamız durumunda, nükleer güç santrali Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu ve AB'nin belirlediği standartlarda olacak. Rusya ile de anlaşmamız bu şekilde. Nükleer santral finansmanında Çin daha avantajlı görünüyor. Çin, 2020'ye kadar yeni nesil 50 nükleer reaktör yapmayı planlıyor. Çin'in geliştirdiği nükleer santrallerin AB standardında olmasını istiyoruz.'' diyerek ülkelerle yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verdi. HABERTÜRK
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.