Taner Yıldız: Uzan o parayı sana yedirmezler

Taner Yıldız: Uzan o parayı sana yedirmezler

Bakan Taner Yıldız, Saint-Tropez gibi eğlence mekânlarında eğlenen Cem Uzan'ı uyardı.

Fransa'da yaşayan firari Cem Uzan'ın tatil cennetinde çekilen görüntülerine Bakan Taner Yıldız'dan da tepki geldi.

'O PARAYI YEDİRMEZLER UZAN'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Libananco davasından dolayı borçlu durumda olan Uzan ailesine ve Cem Uzan'a yönelik, 'Saint-Tropez gibi bazı eğlence mekanlarında eğlendiğini basın yoluyla öğrenmiş buluyoruz. Eğlenmesinin süresinin çok fazla uzun olmadığını, Türkiye'deki mahkemelerin verdiği ceza kararlarının kısa sürede inşallah Türkiye'de uygulanacağını belirtmek isterim. Eğer birinin parasını çalmaya çalışıyorsanız o parayı yedirmezler' ifadelerini kullandı.

76 MİLYONUN HAKKI

Türk-İş Genel Başkanlığına seçilen Ergün Atalay'ı ziyaret eden Bakan Yıldız,burada gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bir soru üzerine Uzan ailesinin Türkiye'ye açtığı davaların toplam tutarının 235 milyar dolar olduğuna dikkat çeken Yıldız, şöyle konuştu: '235 milyar dolar 10 yıl önceki Türkiye'nin gayri safi yurt içi hasılasıdır. Onlar bir Türkiye'yi, Türkiye'nin tamamını istediler. Şu anda biz gayri safi yurt içi hasıla olarak üç katına çıktık. Şu anki Türkiye'nin de üçte birini istiyorlardı. Dört büyük tahkim davasını da Türkiye kazandı.

1 KURUŞU BIRAKMAYIZ

Birinin temyizi vardı, onu da Türkiye kazandı. Bütün avukatlık masraflarınıUzan ailesinden tahsil etmek için girişimlerde bulunduk. 5 milyon dolarbirinci davadan aldık, yarım milyon dolar ikinci davadan aldık. ŞimdiLibananco davasından dolayı 18 milyon dolarlık bir alacağımız varavukatlık masrafı olarak. Biz harcadığımız paranın 1 kuruşunu Uzanlarailesine bırakmayız. 76 milyon vatandaşımızın burada hakkı var. 'ENSONHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.