Taner Yıldız: Başbakan izin vermeden olmaz

Taner Yıldız: Başbakan izin vermeden olmaz

"İsrail, doğalgaz boru hattı projesi için Ankara'yla görüşüyor" iddialarına Enerji Bakanı Taner Yıldız, Başbakan'ın izni olmadan İsrail'le proje yapmayacaklarını söyledi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız , vatandaş için İran'dan enerji alımını batının yaptırımları doğrultusunda sıfırlayamayacaklarını söyledi. Yıldız, Başbakan'ın izni olmadan İsrail 'le proje yapmayacaklarını belirtti.
 
 
Enerji Bakanı Taner Yıldız CNBC-e'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yıldız şunları söyledi;
 
 
'BAŞBAKAN'DAN İZİN ÇIKMADAN PROJE OLMAZ'
İsrail gazını taşıyacak boru hattı gibi projeler için bazı şartlar oluşmalı. Başbakan'ın belirttiği şartlar yerine gelmeden İsrail'le projeye başlamayız.
 
'NÜKLEERDE 2 AYA KARAR ÇIKACAK'
Öne çıkan ülke varken son anda atak yapan ülkeler de doğdu. 22 milyar dolarlık bir projeye hazine garantisi olmadan başlıyoruz. (Sinop santrali) Nükleerde biz seçiyoruz dediğimiz anda ikinci bir teklif daha geliyor bize. Çok sıkı, titizlikle eleme yapıyoruz. Anlaşma 60 yıllığına olacak. Müzekere süreci 1-2 ay daha uzayabilir. Ama nihayetlendirme noktasına geldik.Santralde 2 milyar metreküp petrol kullanacak. 22 milyarlık projenin 8-9 milyarlık kısmını biz yapacağız.
 
'DOĞALGAZ FİYATLARI 3-4 YILA DÜŞEBİLİR'
Kayagazında ABD'nin 3-4 yıl içindeki yatırımları doğalgaz fiyatlarını düşürebilir.
 
'PETROL ARAMALARINDAN ÜMİTLİYİM'
Petrol aramaları için çok ümitliyim. Dışa bağımlılık ne kadar azalırsa o kadar iyi. Chevron'dan aldığımız 100 milyon dolar tazminatı da aramada kullanacağız. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum