Taner Yıldız: Umutlarımız azaldı İZLE

Taner Yıldız: Umutlarımız azaldı İZLE

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Karaman'daki maden faciasıyla ilgili umutların azaldığı vurgusunda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Karaman Ermenek’te maden kazası yaşanan işletmede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

"UMUTLARIMIZ AZALDI"

18 işçi hakkında umutların azaldığını söyleyen Taner Yıldız, açıklamalarına şöyle devam etti;

"İşimizin kolay olmayacağını, zaman alacağını bunula ilgili ekiplerin kesintisiz çalıştığını söylemem lazım. 30’a yakın kurum ve ekip çalışıyor. Malzeme tedariki ile ilgili sıkıntımız yok. Malzeme arayışımız yok. İki ayrı koldan çalışmalar sürdürülüyor. Dün suyun çekilmesi ana hedefimiz demiştik. Bugün ise çamur kitlenenin temizlenmesi ve bu suyun tahliyesi önceliklerimiz arasında. Suyu boşaltıyoruz ama 1-2 metrelik çökmeler oluştu. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir. Her metreyi aştıkça karşımıza yeni şeyler çıkıyor. Burada 24 saat kesintisiz çalışma yapılıyor. İleride de bu göçüklerle karşılabiliriz, biz bunu bilmiyoruz. "

 

"GALERİNİN ÖNEMLİ KISMINI KİLLİ ÇAMUR TABAKA KATLAMIŞ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da "Son olan hadise, 'göçük' diye basına yansıyan hadise; oradaki 800 kodunda galerinin önemli bir kısmına, mil dediğimiz bir killi çamur tabaka katlamış. Bir kısmında da aşağı yukarı 1 metrelik kısımında da tahkimatın aşağı indiği görüldü ve bunun üzerine tahkimatla ilgili çalışmalar başlatıldı. Olan hadise budur" diye konuştu.

"YANLIŞ BİLGİLENDİRME YAPILMAMALI"

"Suyun tahliyesiyle ilgili yoğun çalışma yapılıyor, yanlış bilgilendirme yapılmamalı. "diyen Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise, şu açıklamalarda bulundu;

"Konu şu ocağı içinde olup bitenlerin sonlandırılması. Bunu ısrarla farklı noktalara çekmeyi doğru bulmuyorum..Soma’da kaza yaşanmıştı, maden sahibini bulamıyoruz dediğiniz söylenmişti . Bulunamayan maden sahibi ve 18 işçi aşağıda. Bulamayan ben miyim? Biz Uyar madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Üzerlerinde ruhsat varsa bu ruhsatların kaldırılması talimatını verdim Soma’dan sonra. Burada Sayın Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da ifade ettiler burada kim olursa olsun ihmal varsa açığa çıkarılması konusunda kimsenin tereddüttü olmasın. İstersen Uyar olsun isterse Uymaz olsun."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.