Bakan açıkladı: Rusya'dan istedik

Bakan açıkladı: Rusya'dan istedik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz fiyatında indirim talebini Rusya tarafına ilettiklerini belirtti.

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından "Enerji Arz Güvenliği ve Güney Gaz Koridoru" paneli düzenlendi.

Burada yaptığı konuşmasında Yıldız, Rusya'dan doğalgaz konusunda indirim talebinde bulunduklarını bildirerek, şöyle devam etti:

"Moskova'daki toplantı ve görüşmelerimiz önemliydi. Orada biz bu talebi Rusya tarafına ilettik. Fiyat indirimi istediğimizi ve bunun, kontrat ve anlaşmalarla bu revizyonun, Türkiye Cumhuriyeti'nin 1 Ocak 2015 itibarıyla hakkı olduğunu ve konuyla alakalı hazırlık yapmalarını kendilerinden istedik. Tabii ki doğalgaz ve ham petrol fiyatlarının düşmesi, tüketici ülkemiz için iyi haberdir ve enerji ile alakalı giderlerimizi düşürecek bir kalemdir ama biz, birtakım düzenlemelere rağmen BOTAŞ ve ilgili kurum ve kuruluşların hala eksi yazdığını biliyoruz.

Biz maliyetlerimizin daha altında sattığımız bir doğalgazdan bahsediyoruz. Öncelikle kurumlarımızın zararının telafi edilmesi söz konusudur. Bunlar telafi edilmeden diğer bir işleme gitmemiz ülkemize yapılan bir haksızlık olur. İndirim miktarlarını görmeden, piyasaya ne kadar, nasıl yansıyacaktır söylememiz doğru olmaz. Bildiğim hala kurumlarımızın bu manada zarar ettiğidir."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.