Tanığı Kim Susturdu?

Tanığı Kim Susturdu?

Danıştay saldırısının tek tanığı olan Aysel Sağlam’a, Emniyet’te susması için baskı yapılmış. İşte emniyetteki skandalın ayrıntıları...

Danıştay'a saldırı sırasında binadaki kamera görüntülerinin silindiğinin ortaya çıkmasının ardından olayın tek tanığı olan Aysel Sağlam'ın da susturulmak istendiği öne sürüldü.

Dört yıl önce 17 mayısta gerçekleşen ve Danıştay üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in ölümüyle sonuçlanan kanlı baskınla ilgili Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Aysel Sağlam tanık olarak ifade verdi. Danıştay binasında görevli Sağlam, suikasttan bir gün önce tetikçi Alparslan Arslan'ı iki kişiyle birlikte gördüğünü söyledi.

Ellerinde çanta vardı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde Arslan'ı teşhis ettiğini belirten Sağlam, 21 Eylül 2006'da yapılan duruşmada şunları anlattı: "Olay gününden bir gün önce 16 Mayıs 2006 tarihinde öğleden önce bir iş nedeniyle Danıştay'ın önündeki yoldan geçerken polis kulübesinin arkasında sanıklardan Alparslan Arslan ile yanında tanımadığım iki kişi birlikte duruyorlardı. Bu üç şahsın ellerindeki çantadan Danıştay duruşmasına gelen avukat olabileceklerini tahmin ettim. 16 Mayıs 2006 tarihinde öğleden önce yukarıda belirttiğim şekilde sanık Alparslan Arslan'ı gördüm. Tahminen saat 11.00 ile 11.30 sıralarında gördüm."

Belinde silahı gördüm

Arslan'ın yalnız olmadığını söyleyen Sağlam "Yan yoldan yoluma devam ettim. Orada iki kişi daha gördüm. Daha önce gördüğüm iki kişi yoldan geçerken bana yol vermediler. Yola devam ederken gördüğüm iki kişiye, Alparslan Arslan ve yanındakilerin bana yol vermediklerini belirtmek istedim. Hatta durumumu belirten işarette bulundum. Fakat orada bekleyen iki kişi bana sırtlarını dönerek herhangi bir cevap vermedi. Onların bu hareketi beni ürpertti, bu gördüğüm kişilerden biri Danıştay'a girdi. Bu iki kişiden Danıştay'a girmeyen kişinin aniden dönüş yaptığında belinde silah olduğunu bizzat gördüm."

'Bir şey görmedin' dediler

Danıştay saldırısının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne çağrıldığını belirten Sağlam, "Orada ifademi aldılar. Hatta teşhis yaptırdılar. Orada Alparslan Arslan'ı teşhis ettim. Hatta Emniyet'te benim bir şey görmediğime dair ifademi almak istediler" dedi.

Kaynak: Dicle Baştürk / Taraf

Etiketler :