O başka tutanaklar başka söylüyor

O başka tutanaklar başka söylüyor

CHP’yi karıştıran vekile zam getiren önergelere imza atan Tanju Özcan’ı suçlayan Grup Başkanvekili Tarhan Meclis tutanaklarına göre, ilk önergeye “katılıyoruz” diyor, ikinci önergeye ise itiraz etmiyor

MİLLETVEKİLİ maaşlarına yapılan düzenlemenin CHP’de yarattığı fırtına etkisini artırıyor. CHP yöneticilerinin kendilerinden habersiz önergeye imza atıldığı iddiasını Meclis tutanakları doğrulamıyor. Tutanaklar, CHP’nin milletvekili maaşlarının Cumhurbaşkanı maaşına endekslenerek artışına açık destek verdiğini ortaya koyuyor. Tutanağa göre, CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, maaşların Cumhurbaşkanı maaşına endekslenmesi önergesi için “Biz de katılıyoruz” ifadesini kullanıyor. Tutanaklara göre, maaş artışının yüzde 42’den yüzde 60’a çıkarılmasına ilişkin önergede de CHP Başkanlık Divanı üyesi Tanju Özcan’ın imzası bulunuyor. Oylamada önergeye ret oyu veren CHP’nin, önerge üzerinde söz talebinde bulunmayarak, herhangi bir itiraz etmemesi dikkat çekiyor. Önergenin oylanmasından sonraki dakikalarda da CHP’den bu konuda herhangi bir tepki ya da açıklama yapılmadığı gözleniyor. “Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın 5’inci maaş artışını getiren önergeyi CHP’den Tanju Özcan, BDP’den Sırrı Sakık, AK Parti’den Vedat Demiröz, Fatih Şahin, MHP’den Ali Uzunırmak imzalıyor. Önergede , “Bu madde kapsamında bağlanan aylıklar, Cumhurbaşkanına ödenmekte olan aylık ödenekteki değişime bağlı olarak yeniden hesaplanarak ödenir” hükmü üzerinde görüşmelerin tutanakları şöyle: - NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

Tüm Grup Başkanvekilleri ‘katıldığını’ beyan ediyor -

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN: Katılıyoruz.

- BAŞKAN: Maddeyi oylarınıza sunuyorum:

Kabul edilmiştir.

-MEHMET ŞANDIR : Sayın Başkan, müsaade ederseniz kısa bir açıklama yapmak istiyorum. Bu önergede Başkanlık Divanında partilerimiz adına görevli olan arkadaşlarımız imza koymuşlardır. MHP olarak söylüyorum: Bu önergeye imza koyan arkadaşımız grubumuzu temsilen koymuştur. Diğer arkadaşlarımızın da bu yönde açıklamaları olacağını ümit ediyorum, diğer grup başkan vekillerinin.

- BAŞKAN: Herhâlde yani grupların bilgisi olmadan Başkanlık Divanında...

- HASİP KAPLAN (Şırnak): Söz istiyorum.

- BAŞKAN: Sayın Kaplan buyurun.

- HASİP KAPLAN (Şırnak): Sayın Başkan, doğrudur, bizim de idare amirimizin imzaladığı ve grubumuzun görüşünü yansıtan bir önergedir.

- BAŞKAN: Sayın Tarhan...

- EMİNE ÜLKER TARHAN (Ankara): Sayın Başkan, biz de katılıyoruz.

- BAŞKAN: Sayın Bahçekapılı...

- AYŞE NUR BAHÇEKAPILI (İstanbul): Divan üyesi arkadaşımız da grubumuz adına imza atmıştır, biz de katılıyoruz.

Söz isteyen yok itiraz eden de

Yine CHP’den Tanju Özcan, Ahmet Toptaş, BDP’den Sırrı Sakık, AK Parti’den Fatih Han Ünal, Fatih Şahin, MHP’den Ali Uzunırmak imzasıyla aynı kanunun 14’üncü maddesine “Kanunun 43’üncü maddesindeki yüzde 42 oranı 31/12/2020 tarihine kadar yüzde 60 olarak uygulanır...” eklenmesi için önerge veriliyor.

- BAŞKAN - Komisyon, salt çoğunlukla katılıyor musunuz?

- KOMİSYONU BAŞKANI LÜTFİ ELVAN: Salt çoğunlumuz vardır, katılıyoruz.

- BAŞKAN - Komisyon önergeye salt çoğunlukla katılmış olduğundan görüşme açıyorum. Söz isteyen yok. Maddeyi oylarınıza sunuyorum: Kabul edenler... Kabul etmeyenler... Kabul edilmiştir.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.