Namlusu şehre dönük bu tank da neyin nesi?

Namlusu şehre dönük bu tank da neyin nesi?

Ankara yeni yılda namlusunu kente çevirmiş bir tankı konuşacak gibi. AK Partili vekiller, Savunma Bakanı'na "Bu ne iş?" diye soruyor.

28 Şubat sürecinin işaret fişeği Sincan'da yürüyen tanklardı. Etimesgut Zırhlı Birlikleri'nden hareket eden tankların gözdağı veren cadde geçişiyle demokrasiye ‘balans ayarı' yapılmıştı. Ankara yeni yılın ilk günlerinde yine bir ‘tank' olayını konuşacak gibi. Etimesgut Zırhlı Birliği'nde bu sefer tek bir tank başrolde. Bu tank sivil halkın içinde yürümüyor. İçinde ve yanında asker de yok. Tel örgüyle çevrili askeri alanda bekliyor. Şehre hâkim bir tepede, yanında Türk bayrağı ile ‘simgesel' bir duruş içerisinde. Dikkatli gözlerden kaçmayan bu ‘duruş'u ‘sorun' haline getiren, tankın namlusu. Tankın namlusu şehrin merkezine çevrili.

AK Parti'nin önemli bir ismi tankın peşine düşmüş durumda. Geçen gün arabasıyla gelirken fark etmiş. Telefon açtığında öfkeliydi. “O tankı gördün mü?” dedi. Benden “Hayır” cevabını alınca başladı anlatmaya: “Şehrin içinde namlusu Meclis'in olduğu kent merkezine dönmüş bir tank nasıl olur? Askeri vesayete son verdik, asker kışlasına döndü, ileri demokrasiye geçiyoruz diyen bir parti olarak bunu içimize sindiremeyiz.” Doğrusu demokratik duyarlılık adına sevindirici bir refleksti. Kendisine, “İyi ama iktidardasınız?” dediğimde, gelecek hafta mutlaka konunun muhataplarıyla temasa geçeceğini söyledi. Yani Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la. Bana söylediği son söz “Bu tank neyin nesi İsmet Abi diye soracağız” oldu. Bakalım, bu çabalar tankın namlusunun yönünü çevirtebilecek mi?

Tank, Ankara'nın en işlek ve hızlı gelişen Eskişehir yolunda. Ümitköy-İncek kavşağına gelindiğinde tel örgülü askeri arazinin tepesindeki tank net bir şekilde görülüyor. Sadece Ankara'da yaşayanlar değil Afyon, İzmir, Antalya çıkışı olduğu için, o yöne gidenler de görebiliyor. AK Parti'li isim o tankın seçimlerden sonra oraya konduğunu söylüyor. O tank ne zamandır ordadır? Niye konmuştur? Namlusu niye Ankara'ya dönüktür? Bu sorulara yanıt gerekiyor. Genelkurmay İletişim Daire Başkanlığı'na iki kez not bıraktık ama yoğunluktan olsa gerek dönüş olmadı. Bekliyoruz…

ÖMER ŞAHİN - RADİKAL  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum