Bir istihbarat örgütü operasyonuydu

Bir istihbarat örgütü operasyonuydu

Taraf yazarı Halil Berktay’ın 1 Mayıs 1977 olaylarıyla ilgili açıklamaları hakkında (Kanlı 1 Mayıs solun iç çekişmesinin ürünüydü) görüşüne başvurduğumuz Star gazetesi yazarı Mahir Kaynak, Berktay’ın açıklamalarına katılmadığını belirtti.

1 Mayıs 1977 olaylarının solun kendi iç hesaplaşması olamayacağını ifade eden Kaynak, olaylar için “1980 darbesini hazırlayan bir istihbarat örgütünün operasyonudur” dedi.

O dönemdeki solu hiçbir zaman ideolojik bir sol olarak görmediğini belirten Mahir Kaynak, 1980  darbesine uzanan süreçte sol görüşlü olmanın, Amerikan ve emperyalizm karşıtlığı olmak gibi algılandığını söyledi. 1 Mayıs 1977 olaylarının solun kendi iç hesaplaşması olamayacağını ifade eden Kaynak, olaylar için “1980 darbesini hazırlayan bir istihbarat örgütünün operasyonudur” dedi. ‘Kanlı 1 Mayıs’ın dışarıdan bir müdahale olduğu şeklinde yorum yapan Mahir Kaynak, dış güçlerin kendi politikalarını Türkiye’de uygulayabilmek için Türkiye içinden insanların kullanıldığını iddia etti. Mahir Kaynak açıklamasında bu insanların ‘vatanımı kurtarıyorum’ anlayışıyla hareket edip, farkında olmadan dış güçlere hizmet ettiğini söyledi.

Kaynak star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.