Taraf yine yalanlandı!

Taraf yine yalanlandı!

Taraf gazetesinin bugün sürmanşetinden verdiği " Bağdadi'nin sağ kolu Urfa'da tedavi edildi" başlıklı haberi Emniyet Genel Müdürlüğü yalanlandı.

Paralel örgütün yayın organı olduğuna dair kamuoyunda yaygın kanaat oluşan Taraf gazetesinin Hüseyin Özay imzasıyla yayınladığı " Bağdadi'nin sağ kolu Urfa'da tedavi edildi" haberinin yalan olduğu ortaya çıktı.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Taraf gazetesinde bugün “IŞİD içerisinde emniyet müdürü sıfatıyla üst düzey faaliyet gösteren Ahmet El H. isimli şahsın da aralarında bulunduğu 8 kişinin Şanlıurfa’ya getirilerek çeşitli hastanelerde tedavi edildikleri ve masrafların devlet tarafından karşılandığı” yönünde haber yayınladığı anımsatıldı.

 

Açıklamada, şöyle denildi:

 

“Şanlıurfa’da bulunan hastanelerde yapılan çalışmalarda söz konusu şahısların tedavi edildiklerine ilişkin herhangi bir tespit yapılmamıştır.

 

Bahse konu haberde isimleri geçen Mustafa A., Yusuf El R., Mustafa H., Halil El M., Muhammed El M., Ahmet El S., Hasan H., Salim El D. ile Ahmet El H. isimli şahıslar hakkında herhangi bir bilgi bulunmamaktadır.”

 

İl Emniyet Müdürlüğü de yalanladı

 

İl Emniyet Müdürlüğü, Taraf gazetesinin, “Bağdadi’nin sağ kolu Urfa’da tedavi edildi” iddiasını yalanladı.

 

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Taraf isimli gazetenin bugünkü sayısında ve internet sitesinde yer alan, “Bağdadi’nin sağ kolu Urfa’da tedavi edildi” şeklindeki haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

 

Söz konusu haberde, “Geçen ay Rakka’ya yapılan ABD bombardımanında sol bacağı kopan Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) tepe isimlerinden Ahmet El H’nin Türkiye’de tedavi edildiği belirlendi” yönünde iddialara yer verildiği vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

 

“Son dönemde Şanlıurfa’da IŞİD militanlarının olduğu, devlet eliyle hastanelerde tedavi edildiği yönünde çeşitli basın ve yayın organlarında kaynağı belli olmayan ancak tahmin edilen mesnetsiz haberler yapılmaktadır. Amacı belli grupların ortaya attığı provokatif ve asılsız bu iddialar büyük bir sorumsuzluk örneği olup, ulusal güvenlik ve vatandaşın selameti konularının bu şekilde istismarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği açıktır.

 

Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda, haberlerde adı geçen Ahmet El H. isimli şahsın ilimizdeki hastanelerde tedavi görmediği anlaşılmış olup, sağlık kuruluşlarına intikal eden tüm yaralı şahıslarla ilgili gerekli çalışmalar gizlilik ve hassasiyet içerisinde yürütülmektedir.”

 

Açıklamada, “gayri ciddi haberlerin belli bir kesim tarafından maksatlı olarak istihbarat birimleri ve güvenlik güçlerinin imajını zedelemek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni uluslararası platformlarda zor durumda bırakmak için yapıldığı” kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.