Baransu'nun köstebeği TİB'de mi?

Baransu'nun köstebeği TİB'de mi?

Taraf'ın MİT tarafından dinlendiğine ilişkin belgeleri haberi yazan Mehmet Baransu'ya kim sızdırdı? Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'ten konuyla ilgili şok bir iddia geldi...

Geçtiğimiz haftanın bombası MİT ile yargı arasındaki gerilimdi. Bu gerilimin bir medyayı ilgilendiren bölümü de Taraf Gazetesi'nin "Taraf'a MİT operasyonu" manşetiyle ortaya döküldü.
 
Ortaya çıkan belgelere göre Taraf Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Altan, Taraf Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve yazarı Yasemin Çongar, Taraf Yayın Koordinatörü ve yazarı Markar Esayan, o dönem Taraf yazarı olan şimdiki Habertürk yazarı ve The Economist dergisi Türkiye temsilcisi Amberin Zaman ile Prof. Mehmet Altan terörist faaliyet yaptıkları iddiasıyla ve sahte isimler ile dinleniyordu.
 
MİT'İN DİNLEME BELGESİNİ KİM SIZDIRDI?
 
Belgelerin Taraf'a kimler tarafından sızdırıldığı da bir başka tartışma konusuydu. İddialara göre MİT, belgelerin Polis tarafından servis edildiğini ileri sürüyor ve habere bunun da eklenmesini rica ediyordu Yasemin Çongar'dan.
 
Taraf'ın "köstebeği"nin kim olduğu konusu bugün çok çarpıcı bir iddia ile yeniden gündeme geldi.
 
KÖSTEBEK TİB'DE Mİ?
 
Sabah Gazetesi Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, bugün A Haber'de katıldığı Satır Arası programında, Baransu'ya Taraf'ın dinlendiğinin belgelerinin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından sızdırıldığını iddia etti.
 
Şimşek "Ben köstebeğin TİB'de olduğunu düşünüyorum" dedi.
 
Bu yönde ciddi tespitler olduğunu ileri süren Şimşek, o belgelerin emniyet tarafından sızdırılmasının mümkün olmadığını, dinleme gibi hassas bir konuda sözkonusu belgelerin kopyasının sadece TİB'de olduğunu anlattı.
 
Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya gazetesinin MİT tarafından dinlendiğine ilişkin belgeleri TİB içinde bir grup tarafından sızdırıldığını ileri süren Şimşek'in iddiası pek çok yeni tartışmayı ortaya dökecek gibi görünüyor...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.