Taraf ile Sabah'ın belge kavgası kızıştı

Taraf ile Sabah'ın belge kavgası kızıştı

Taraf gazetesinin MİT ile ilgili yayınladığı belgenin sahte olduğunu öne süren Sabah gazetesine haberi yapan Mehmet Baransu'dan sert tepki geldi. Baransu, Sabah gazetesinin söz konusu haberle yalan söyleyerek okuyucusunu aldattığını ileri sürdü.

Taraf gazetesinin yayınladığı MİT belgeleri ile ilgili tartışmalar sürüyor. Sabah gazetesinin dün Taraf'ın MİT belgelerini sahte diyerek yalanlamasına Taraf'tan bugün çok sert cevap geldi.
 
Baransu'nun Sabah gazetesine cevabını sürmanşetine çıkaran Taraf, 'Her Sabah yalan söylüyor' diyerek haberi yalanladı.
 
Hüseyin Çelik’in de kabul ettiği MİT’in fişlemelerini gösteren belgenin sahte olduğunu iddia eden Sabah'ın haberini skandal olarak nitelendiren Taraf, Baransu’yu takip eden MİT’çilere soruşturma talebinin, orijinal MİT belgesi diye verildiğini yazdı.
 
İŞTE MEHMET BARANSU İMZASIYLA TARAF'IN SABAH'A VERDİĞİ CEVABIN İLGİLİ BÖLÜMÜ
 
"Ortada bu kadar itiraf varken, Sabah, 28 Şubat alışkanlığını hatırlayıp dün “durumdan vazife çıkardı.” MİT’in Basın ve Halkla İlişkiler görevini gönüllü olarak yürüten gazeteye ve elemanına yazdırılan haberin başlığı “Taraf ’ın yayımladığı MİT belgeleri sahte” idi. Habere bir de “yeni” diye bir belge eklemişlerdi. Üstelik, “orijinal” belge diye bir de üst başlık atmışlardı. Bu “orijinal” dedikleri belgenin yanına da Taraf ’ın önceki gün yayımladığı fişleme belgelerini koyup, şöyle yazmışlar: “MİT’in orijinal belgeleriyle, Taraf ’ın belgeleri arasında büyük farklılıklar görülüyor. Belgelerde tahrifat yapılmış.”
 
Gazete, “orijinal” adı altında habere eklediği belgeyle, Taraf ’ın yayımladığı belgeler arasındaki farkı okura gösterip, dokümanlarda tahrifat yapıldığı izlenimi vermeye çalışmış. Peki bu iddia ne kadar doğru? Daha doğrusu “yeni, orijinal” diye sunulan belge ne kadar orijinal? Ya da bu belgeyle Taraf ’ın yayımladığı fişleme belgeleri aynı mı? Gazetenin okularına “yeni” diyesunduğu belge aylar önce Taraf ’ta iki kez, Radikal gazetesinde ve birçok internet sitesinde yayınlanan eski bir belge. Kamuoyu, “alicengiz oyunuyla” yeni diye sunulan bu belgeyi MİT’in peşime adam takmasıyla ilgili haberlerden hatırlıyor. Kısacası “yeni” denen belge, beni takip eden MİT’çilerin yargılanması için izin vermesi talebiyle Başbakan Erdoğan’a iletilen,soruşturma dosyasındaki belgeden başkası değil. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, iki yıl önce yakalattığım iki MİT’çiyi yargılamak için Başbakanlık’tan izin istemişti. Başbakanlık da MİT Müsteşarı Hakan Fidan’dan konuyla ilgili bilgi talep etmişti. Hakan Fidan imzalı MİT belgesinde ise Başbakan’dan beni takip eden MİT’çilerin yargılanması için izin vermemesi talepedilmişti. Başbakan da 7 Mayıs 2013 tarihinde o kişilerin yargılanmasına izin vermediğini bildirmişti. İşte Sabah’ın dün yayımladığı belge bu. Belgeye dikkatli bakıldığında Başbakan Erdoğan’ın imzası, tarih, “Soruşturma izni verilmemiştir” ibaresi, MİT Müsteşarı “Dr. Hakan Fidan” ibareleri açıkça görünüyor. Yani aylar önce Taraf ’ın, Radikal ’in kamuoyuna yansıttığı, birçok internet sitesinde bulunan belgeyi Sabah, “yeni” diye okurlarına sunmuş."
 
 
BU DA DÜN SABAH'IN YAYINLADIĞI HABER
 
"Taraf'ın yayımladığı MİT belgeleri sahte
 
Taraf'ın dün 'MİT'e ait' olduğu iddiasıyla yayımladığı belgelerin, MİT'in mahkemelere gönderdiği orijinal belgeleriyle uyuşmadığı ortaya çıktı. Yazı karakteri ve yazı dili farklılık gösteriyor 
 
Taraf gazetesinin dün yayımladığı Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait belgelerin sahte olduğu ortaya çıktı. Orijinal MİT belgelerinde sayıların sol tarafa yaslanmış olduğu ve belgelerin üzerinde tahrifat yapıldığı öğrenildi. Dün yayınlanan belgeler, MİT'in daha önce mahkemelere gönderdiği orijinal belgelerle de uyuşmuyor. MİT'te uzun süre görev yapmış yetkililere göre, MİT belgelerindeki yazı karakterleri ve yazı dili Taraf'ın yayımladığı belgelerden farklı. Taraf'ın yayınladığı belgelerde kişi bilgilerinin çarpıtılarak verildiği, mesela iki kardeşin bilgilerinin birbiriyle değiştirildiği görüldü. Ayrıca orijinal MİT belgelerinde sol üst tarafa yatay biçimde yaslanmış bir numaralandırma sistemi de bulunmuyor. Buna göre yayımlanan sahte belgelere sonradan içerik eklemesi yapıldığı ortaya çıkıyor. 7 Mayıs 2013 tarihli orijinal MİT belgesi ile Taraf'ın yayımladığı belgeler arasındaki fark da sahteciliği gözler önüne seriyor."
 
KAYNAK: ROTAHABER


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.