Tarih profesöründen Terim'e cevap: Sen din alimi miydin

Tarih profesöründen Terim'e cevap: Sen din alimi miydin

Ahmet Şimgirgil'in TRT'de yaptığı yorumlar nedeniyle TRT'ye kızan ve kanalın sorularını yanıtlamayan Terim'e Şimşirgil'den cevap geldi.

Fatih Terim'in Hırvatistan maçı sonrası TRT1'de yayınlanan programda Milli Takım'ı eleştirdiği için tepki gösterdiği tarihçi Ahmet Şimdirgil'den Terim'e yönelik bir açıklama geldi.

Tarihçi Şimşirgil, Fatih Terim'i daha önce oruç nedeniyle söylediği sözler nedeniyle eleştirdi.

TERİM NE DEMİŞTİ?

Fatih Terim, EURO 2016 öncesi "futbolcular oruç tutucak mı sorusuna" "Eğer maça uzun zaman varsa, oyuncular oruç tutabilir. Ama iş varsa, sonra tutarlar. Bu sağlıkları için önemli çünkü. Biz onların yerine tutarız, zaten hep birlikte tutuyoruz. O sıcak ortamda iki antrenmanın olduğu günde oruç tutmak, sağlıklı olmayacaktır. Ama bizim arkadaşlarımız, futbolcularımızın manevi ortamını çok iyi sağlayacaktır"cevabını verdi.

"SEN DİN ALİMİ MİSİN FATİH HOCA?"

Ahmet Şimşirgil, Terim'in kendisine tepki gösterip maç sonu TRT'ye konuşmamasını onun oruç açıklamasından görerek eleştirdi ve Türkiye gazetesine şu açıklamayı yaptı; "Beni üzen en önemli nokta şu; Fatih Terim beni dinlememiş. Ya birilerinin dolduruşuyla ya da gazete kupürleriyle bir şeyler söyledi. Güya ben “Futbolcuları alın gelin, yapamıyorsunuz” demişim. Bunu demedim ki... Madem bir muhataba cevap vereceksiniz, onu iyice dinlemelisiniz. Önce “koskoca tarih profesörü” diyorsunuz, sonra millî takıma dedim diyorsunuz. Ayrıca biz koskoca profesör de değiliz. Fakat ne söylemiş diye önce bir dinlenir. Beni dinlemeden konuştu. İkincisi; profesör söyleyemezmiş. Pekiyi Fatih Terim, ramazanın başında oruçla ilgili konuşurken kendisi din âlimi miydi? Bir kişi yanlış söylediği zaman ‘İlmince konuş’ derler. Mesela, Fatih Terim, ‘Gençler siz seferisiniz, seferilikte oruç farz değildir. Tutmayabilirsiniz. Kaza edersiniz’ deseydi Türkiye’de bir tek kişi itiraz edemezdi. Çünkü doğru bir söz... Ben hangi yanlış sözü söyledim ki Terim bana tarihçiliğimi hatırlatıyor? Gıda mühendisi değilim ama akşam yediğim yemeğin lezzetli mi değil mi, tuzlu mu tuzsuz mu olduğunu anlarım. O zaman gıda mühendisi mi söyleyecek bunu? Kaldı ki Terim’e falan oyuncuyu niye oynatmadın, şu oyuncu niye bu mevkide oynadı da demedim. Bunları da demiş olabilirdim. Sen nereden biliyorsun benim neyi bilip neyi bilmediğimi? Tarihçi olduk diye hiç bir şeyden anlamaz mıyız? Din, spor, edebiyat bilmez miyiz?"

Şimşirgil: Bizim futbolculara önce tarih okutulmalı VİDEO

Fatih Terim: Biz futbolcuların yerine oruç tutarız VİDEO

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.