Tatil Planınız Hazır Mı?

Tatil Planınız Hazır Mı?

Tatil, birçokları tarafından yıl boyunca hayali kurulan, insanların dinlenecekleri, bir çalışma yılının yorgunluğunu atıp, yeni bir çalışma yılına hazırlanacakları 1 hafta, 10 gün, 15 gün, 21 gün ya da 1 aylık bir süreyi kapsar

Tatil, birçokları tarafından yıl boyunca hayali kurulan, insanların dinlenecekleri, bir çalışma yılının yorgunluğunu atıp, yeni bir çalışma yılına hazırlanacakları 1 hafta, 10 gün, 15 gün, 21 gün ya da 1 aylık bir süreyi kapsar. Tatiller, tek başına yapılacağı gibi genellikle eş, çocuklar, sevgili, yakın arkadaş gibi bir den fazla kişiyle de gerçekleşir.

Tatiller, çalışanların yıllık izinlerinde, öğrencilerin okul dönemi sonunda, patronların yoğun tempodan yorulduklarında kullandıkları sürelerdir. Genellikle yaz ve kış tatili olarak iki kategoriye ayırmak mümkündür. Tatil, yeni yerler görme fırsatının da yakalandığı süreçlerdir. Tatillerde daha önce gidilmemiş, hep görmek istenilen kentlere, ülkelere gidilebilir.

Önceden Planlayın

Yıllık izinlerin kullanıldığı tatiller için genellikle yıl boyu hayal kurulsa da, izne ayrılmadan bir kaç ay önce kesin plan yapılmış olur. Nereye gidileceği, ne kadar kalınacağı gibi ayrıntılar planlanır. Tatili önceden planlamak, en uygun uçak bileti alabilmek için de önemlidir.

Her tatil planı bir bütçe planını da beraberinde getirir. Tatillerde genellikle ulaşım giderleri tatil bütçesinin en önemli ve büyük kalemini oluşturur. Tüm seferlerinde en uygun uçak biletlerin sunan SunExpress uçaklarıyla yapacağınız seyahatlerde biletinizi önceden alarak, çok daha ucuza yolculuklar gerçekleştirebilirsiniz. Böylece yolculuk harcamaları, tatil bütçenizin en düşük bedelli kalemini oluşturur.

Önemli Yerlere Ucuz ve Direkt Ulaşım

SunExpress, hem Türkiye'de hem de Avrupa'da bir çok önemli noktaya direkt uçuşlar gerçekleştirmektedir. Böylece tatilinizde SunExpress'den bilet alarak seyahatinizi hem konforlu, hem ekonomik, hem de direkt uçuşlarla gerçekleştirebilirsiniz.

SunExspres'in Yurt İçi seyahatleri, Adana, Alanya, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van illerindeki havaalanlarındadır.

Doğu'ya Kültür Gezisi Gerçekleştirin

Tatil planınızda kültür gezisine yer vermek istiyorsanız, SunExpress uçaklarıyla Anadolu illerine uçuşlar gerçekleştirebilirsiniz.

Adana'ya yapacağınız seyahatte, kebabın tadına varacak, tarihi yerleri ziyaret etme fırsatı bulacaksınız. Adana'ya gitmişken, yeşillikler içerisinde Adana Merkez Parkı'nda yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin. Taşköprü, Anavarza Ören Yeri, Yumurtalık Plajı, Kozan Kalesi, Varda Köprüsü, Ulu Cami ve Külliyesi, Yağ Camisi, Mavi Su Parkı, Misis Mozaik Müzesi'ni görmeyi ihmal etmeyin. Elbette bu ziyaretlerinizin aralarında Adana kebabı, fellah köftesi, sini köftesi ve Adana mantısının tadına bakmayı unutmayın.

Deniz-Güneş-Kumsal

SunExspress'den ucuz uçak bileti alarak, Alanya seyahati gerçekleştirebilirsiniz. Alanya, denizin, güneşin, kumsalın başkentlerinden biridir. Muhteşem bir deniz tatili için tercih edilebilir. Alanya'ya gitmişken Alanya Kalesi, Cleopatra Plajı, Alara Kalesi, Alanya Tersanesi,  Damlataş Mağarası'nı gezmeden tatilinizi tamamlamayın. Alanya'da döğme aşı, laba, göleviz, yarpuzlu akdarı çorbasının tadına bakın. Öksüz helvası, çiğirdik, kırtakı tatlılarıyla yemeklerinizi tamamlayın.

Başkenti Keşfedin

Ankara, bürokratik ziyaretler için gidilen bir kent gibi algılansa da kültür turizmi için de önemli bir merkezdir. Ankara'ya SunExspress ile uçuş yapın ve başkentin kültürünü keşfedin. Ankara'da Anıtkabir, ilk meclis binası, TBMM binası, Ankara Kalesi, Beypazarı ve Gölbaşı ziyaretlerini unutmayın. Ankara'da Beypazarı kurusu, dutmaç çorbası, Ankara tavası, alabörtme, ilişkik, sızgıç yemeden, bici ve pıtpıt pilavlarını tatmadan, tohma köftesini, efelek dolmasını, Kızılay simidini yemeden, başkentten ayrılmayın.

Tatilin Başkenti

Antalya Türk turizminin, tatilinin başkentidir. Her tatil planında alternatifler arasında Antalya mutlaka bulunur. Antalya tatili kuşkusuz denizi, güneşi, eğlencesi ile var olur. Ancak Antalya'ya gitmişken de Kale içini, Karaalioğlu Parkı'nı, Perge Antik Kentini, Olympos'u, Düden şelalesini, Manavgat'ı, Konyaaltı'nı, Lara'yı görmek, gezmek gerekir. Yalpızlı çorba, domates cilvesi, softalar aşı, labada, piyazın tadına bakın.

Tarih ve Yemek Kültürü

Diyarbakır, tarihin ve yemek kültürün yoğunlaştığı bir kenttir. Uçak seyahati ile gidebileceğiniz bu eşsiz kente ulaşımda uçuşlarınızda SunExspress'i seçin. Böylece ekonomik ve konforlu uçuş imkanını yakalamış olursunuz. Diyarbakır, kendi karpuz türüne adını vermiştir. Burada özellikle yaz ziyaretinde Diyarbakır karpuzunu soğuk soğuk yiyin. Patlıcan meftunesi, kibe mumbar, belluh, hıllorik, pıçık, duvaklı pilav ve kadayıfı deneyin. Diyarbakır surları, Malabadi Köprüsü, Hasanpaşa Hanı, Hasankeyf ve tarihi kiliseleri ziyaret edin.

Dadaş Diyarı

SunExspres ayrıcalıklarıyla gidebileceğiniz yerlerden biri de dadaş diyarı olarak bilinen Erzurum'dur. Erzurum, kültür turizmi ve kış sporları için tercih edilir. Erzurum'da Ulu Cami'yi gezerek tatilinize başlayabilirsiniz. Tortum Şelalesi, Aziziye Tabyaları, Lala Mustafa Paşa Camisi ve Palandöken Kış Sporları Merkezi'ni mutlaka görmek gerekir. Mutfak kültürünün de gelişmiş olduğu Erzurum'da Herle Aşı, Hıngel, Kesme Çorbası, Çiriş, Borani, Yumurta Pilavı, Çortuti Pancarı ve Pancar Dolmasından tadın.

Zeugma'yı Görün

Gaziantep, sanayideki gelişimiyle dikkat çeken bir kent olmasına rağmen, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de özellikle iç turizmde tercih edilir. Gaziantep'te yapılacak kültür gezisine Zeugma Antik Kenti'ne giderek başlayın. Zeugma Mozaik Müzesi'ni görün. Rum Kalesi, Botanik Bahçesi, Medusa Cam Eserler Müzesi ve Gaziantep Müzesi mutlak görülmesi gereken yerlerdir. Antep mutfağında ise, Falafel, muhammara, loğlazlı pilav, Malhıtalı köfte yerel yemek kültürünün en özel ürünleridir.

Osmanlı Başkenti

Osmanlıya başkentlik etmiş olan dünyanın incisi İstanbul, bir çok medeniyetin izlerini bulabileceğiniz tatili size sunar. İstanbul'a bir çok farklı ileden ekonomik, konforlu seyahat için SunExpress ile uçuş yapın. İstanbul'da Ayasofya Müzesi, Boğaz, Osmanlı sarayları, Galata kulesi, camiler, mutlak görülmesi gereken yerlerdir. İstanbul'a gitmişken boğazda balık keyfini yaşamamak olmaz. Lüks bir restoranda ya da Eminönü'nde ekmek arası hiç fark etmeyecektir.

Kordon Keyfi

İzmir denilince herkesin aklına farklı bir yer gelebilir. Ama İzmir'e giden herkes mutlaka kordonda yürüyüş yapmayı, faytona binmeyi ihmal etmez. SunExpress'ten uçak bileti alarak gideceğiniz İzmir'de, saat kulesini görüp oradan Kemeraltı'na geçin. Alsancak, Pasaport gibi kordon üzerindeki semtlerde midye yiyip, kordonda dolaşın. Karşıyaka'ya vapurla geçip, 35.5'u görün. Efes'i, Meryem Ana'yı görün. Kent merkezinde tarihi asansöre binin. Papaz yahnisi, İzmir Köftesi, sura yemeği tercih edin.

Sarıkamış Görün

Kars denilince akla gelen yer Sarıkamış'tır Kars ziyaretinizde burayı görmeyi ihmal etmeyin. Ani Harabeleri, Kars Kalesi, Kuyucuk Gölü ve tarihi kiliseleri, camileri gezin. Kars, yemeklerinin mutlaka tadına bakın. Hörre, Feselli, Gagala, Hasuda, Kuymak, Bozpas'ı tercih edin.

Ticaret Tarihini Görün

Kayseri'de ticaret, 5-6 bin yıl öncesine dayanır. İnsanlığın bilinen ilk senetleri, Kayseri'de Kaniş Karum antik kentinde çıkmıştır. Erciyes dağı ile kış turizm merkezi olan Kayseri, Kapızbaşı şelaleleri, Hunat Camisi, Gevher Nesibe Hatun Tıp Tarihi Müzesi, Mimar Sinan'ın doğduğu ev, kümbetler ile gerçek bir tarih ziyareti sunar. Kayseri'den pastırma ve mantı yemeden ayrılmak olmaz. Yöresel mutfak kültürünün önemli değerlerinden kıymalı yağlama ve ketenin de tadına bakın.

Mevlana Kenti

Tüm dünyanın saygı duyduğu, tanıdığı Mevlana'nın, 21 yaşında geldiği ve ölene dek yaşadığı kent olan Konya, Çatalhöyük ile insanlık tarihinin 10 bin yıllık bilinen en eski yerleşim yerine ev sahipliği yapar. Sille antik mahallesi kaya oyma kiliseleri,  Aya Elana Kilisesi ile öne çıkar. Mevlana türbesi, Alaaddin Camisi mutlak ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. SunExspres uçak bileti alarak kolaylıkla ulaşabileceğiniz Konya'da, etli ekmek, bamya çorbası, furun kebabı (fırın kebabı) yemeyi unutmayın.

Kayısı Bahçesi

Şehir olarak bir kayısı bahçesi görünümündeki Malatya, Aslantepe ören yeri, Gürpınar şelalesi, Levent Vadisi, Silahtar Mustafa Paşa kervansarayı ile öne çıkar. Buraları gezdikten sonra Malatya mutafının tadına bakmayı da ihmal etmemek gerek. Malatya mutfağında, sumaklı ekşili çorba, sıkma köfte, kiraz yaprağı köftesi, pirpirim çorbası, denenmesi gereken lezzetlerdendir.

 

 

19 Mayıs'ın Anıları

Samsun, 19 Mayıs 1919 tarihi ile Türk tarihinde önemli bir yere sahip kenttir. Samsun tatiline Bandırma Vapuru'nu ziyaretle başlayabilirsiniz. Onur Anıtı adı verilen Atatürk Heykeli, Amisos mezarları, Şahinkaya Kanyonu, Amazon Heykeli mutlak görülecek yerlerdir. Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Samsun'da tir, karalahana çorbası, kocakarı gerdanı, kıvratma, lepsi gibi yerel yemeklerin yanı sıra balık çeşitlerini de denemek gerekir.

Yaylalar Memleketi

Ayder, Uzungöl başta olmak üzere yaylaları ile meşhur olan Trabzon, bir çok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de önemli tarihi eserleri barındırır. Trabzon ve tarihi eser denilince akla ilk gelen Sümela Manastırı'dır. Zağnos Vadisi, Kaymaklı Manastırı, Ayasofya Müzesi görülmesi gereken yerdendir. Trabzon seyahatinde en az bir yaylaya çıkmak gerekir. Hamsinin başkenti Trabzon'da hamsi yemeden ayrılınmaz. Trabzon denilince akla gelen hamsinin dışında mısır unu ekmeği, taze fasulye turşusu kavurması, fırında kuru fasulye, kara lahana yemeği, kara lahana dolma, denenmesi gereken lezzetlerdendir.

Van Gölü'nde Keyif

Van Gölü, ismini verdiği Van'a eşsiz bir doğal güzellik ve görsel keyif verir. Van'a gidip de göl kıyısında yürüyüş yapmak, gün batımını izlemek gerekir. Van gölünde keyifli bir motor yolculuğu yaparak Akdamar Kilisesi'ne mutlak gidilmelidir. Urartu uygarlığından izler taşıyan Çavuştepe görülmesi gereken yerlerdendir. Van, Türkiye'nin tek kahvaltı salonlarına sahip ilidir. Van'da kahvaltı kültürü önemlidir. Sadece kahvaltı saatinde yerel kahvaltı lezzetlerini sunan bu kahvaltı salonları, kahvaltı saatinin ardından kapanır. Buralarda kahvaltı yapmayı ihmal etmeyin. Ayrıca, Çiriş kavurma ve çiriş pilavı, cıngırtma, çılbır, otlu peyniri deneyin. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.