Araçlar Tatvan'da bekletiliyor

Araçlar Tatvan'da bekletiliyor

Yurdun dört bir yanından Van'a yardım amacıyla gönderilen yaklaşık 100 kamyonluk yardım erzakı, deprem bölgesine gönderilmek üzere Bitlis'in Tatvan ilçesinde bekletiliyor

Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Van'daki depremzedelere gönderilmek üzere yurdun değişik illerinden gelen 100'e yakın erzak dolu kamyonun Tatvan'da bekletildiğini söyledi. Tatvan'da stoklanan erzakların kısa süre içinde deprem bölgesindeki yardıma muhtaç depremzedelere dağıtılacağını aktaran Başkan Ok, Van'daki depolarda yer kalmadığı için kamyonların Tatvan'daki depolarda stoklandığını ifade etti.

Yardımların en doğru şekilde dağılımı için Van'da oluşturulan kriz masasının planları doğrultusunda hareket ettiklerini anlatan Başkan Ok, şöyle devam etti: "Şu anda burada yardım malzemesi olarak 63 kamyon stok bulunmaktadır. Hâlihazırda da 30'a yakın kamyon var ve yollarda da kamyonlar birikmiş durumdadır. Bize gelen telefonlarda da yardım malzemelerinin bulundukları yerde bekletilmeleri gerektiğini ve talep doğrultusunda göndermeleri gerektiğini söylüyoruz. Halkımızın göstermiş olduğu duyarlılığı minnetle karşılıyoruz."

Yardım paketlerinin içinde soba, halı, kilim, yatak, yorgan, battaniye, tüp, çocuk bezi ve su ile gıda malzemeleri bulunduğu bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.