Fransızlar 874 milyona aldı

Fransızlar 874 milyona aldı

TAV Havalimanları’nın yüzde 38’i, Fransız Aeroports de Paris Group’a satıldı...

Tepe İnşaat, Akfen Holding ve Sera Yapı TAV Havalimanları Holdingteki hisselerinin yüzde 38’ini, TAV Yatırım Holding’teki (TAV İnşaat) hisselerinin ise yüzde 49’unu Fransız Aeroports de Paris Group’a sattı. TAV Havalimanları’nın satış bedeli 874 milyon dolar, TAV İnşaat’ın satış bedeli ise 49 milyon dolar oldu.

Yönetim kurulu eşit

TAV Havalimanları’ndaki ortaklık yapısı yüzde 38 Aeroports de Paris, yüzde 8 Tepe, yüzde 8 Akfen, yüzde 2 Sera, yüzde 3,5 KIA ve yüzde 40,3 halka açık haline dönüştü. Yeni yönetimde Aeroports de Paris 3 üye, Tepe ve Akfen toplam 3 üyeye sahip olacak. Sani Şener’in de üyeliği sürerken, dört de bağımsız üye olacak. Hamdi Akın’ın yönetim kurulu başkanlığına devam edecek.

180 milyon yolcu

İki şirketin işlettiği havalimanı sayısı, TAV’ın 12’si ile birlikte 37’ye çıkarken, hizmet verdikleri yolcu sayısı da 180 milyonu bulacak. Akfen Yatırım Holding Başkanı Hamdi Akın, ‘büyük kızımızı evlendirdik’ derken, Aeroports de Paris Başkanı Pierre Graff da, bunun bir mantık evliliği olduğunu, birlikte geleceğe ve dış pazarlara baktılarını vurguladı. TAV’ın logosunda ise bir değişiklik olmayacak.

'TAV İnşaat’ı biz önerdik’

TAV İnşaat'la ilgili soruları yanıtlayan Hamdi Akın, bu şirketi kendilerinin Fransızlara önerdiğini belirterek, şunları söyledi: "Çünkü Aeroports de Paris havalimanı tasarlıyor ama inşaat etmiyor. Bunu ihale ediyor. Oysa biz havalimanlarımızı kendimiz yapıyoruz. Ortak işlerde bu ihalelerin önü geçmek istedik." Akın, satıştan gelen parayı ise kendi işlerinde, otel, liman gibi yatırımlarında ve özelleştirmede kullanacaklarını belirtti. Tepe'yi bünyesinde barındıran Bilkent Holding Başkan Yardımcısı ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar da, satışgelirini daha çok öğrenciye burs sağlamak için değerlendireceklerini belirtti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.