Tayyar Yine Önceden Bildi

Tayyar Yine Önceden Bildi

Şamil Tayyar, bugün referandum öncesi Kaos Planı çerçevesinde Giresun'da saldırı olabileceğini yazdı. Akşam olmadan Jandarma Bölgesi'nden şehit haberi geldi.

Referandum öncesi uygulamaya konulan ve Türkiye’yi iç çatışmaya sürükleyecek Kaos Planı’yla ilgili Şamil Tayyar, Giresun’da saldırıların gerçekleşeceğini yazdı. 

 

 

Tayyar’ın yazısının mürekkebi kurumadan Giresun’dan şehit haberi geldi.

 

Giresun’un Dereli ilçesi Tamdere köyündeki Kanlıhan köprüsünden bir askeri aracın geçişi sırasında, mayın patlaması meydana geldi. Patlama sonucu bir astsubay şehit olurken, 2 asker yaralandı.

 

Şamil Tayyar yazısında, referandum öncesi Kaos Planı’nın sahneye konulacağını, sol terör örgütleri, PKK, Hizbullah ve İsmailağa gibi cemaatlerin provokasyonda kullanılacağını yazdı. 

 

Saldırı eylemlerinin yapılacağı yerleri tek tek sıralayan Şamil Tayyar, Giresun’da PKK’nın sol örgütlerle işbirliğine girerek saldırı düzenleyeceğini yazdı.

 

İlk bakışta Giresun’da PKK eyleminin gerçekleşmesi zayıf ihtimal görünse de, Şamil Tayyar’ın yazısının mürekkebi kurumadan saldırı gerçekleşti. Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz da Kaos Planı’yla ilgili bilgiler elde eden ve köşesine taşıyan bir başka yazardı. Yavuz özellikle PKK’nın sınıra getirdiği SA-7 füzeleriyle yapılacak eylemlerle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. 

 

 

 

Tayyar’ın Giresun dışında yakın dönemde eylem yapılacağını saydığı yerler şunlar:

 

 

-Tunceli/Ovacık-Kuşluca ve Sarıtaş Jandarma karakollarına, Bingöl/Yedisu-Kabayel üs bölgeleri ve jandarma karakollarına, Van-Çaldıran askeri birliklerine, Şemdinli Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgesine baskın düzenlenebilir.

 

-Mardin-Şırnak-Cizre-Silopi yol güzergahında rütbeli personel yol kesilerek kaçırılmak istenebilir.

 

-Şırnak Gülyazı bölgesindeki Kopki tepe ve Geymuşule’ye uzak mesafeli atışlar yapılabilir.

 

-Diyarbakır Tepe, Kayacık ve Lice’deki Jandarma Karakol Komutanlıklarına eylem yapılabilir.

 

-Hatay Amanoslar’da uzaktan kumandalı mayın tuzakları kullanılabilir.

Etiketler :