Erdoğan Obama'yla görüştü

Erdoğan Obama'yla görüştü

Başbakan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'yla görüştü...

Beyaz Saray, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki telefon görüşmesinde İran, Irak ve Suriye konuları ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki demokratik değişimlerin ele alındığını belirtti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Erdoğan ve Obama, bu yılki ilk telefon görüşmelerini yaptı.

''Başkan Obama ve Başbakan Erdoğan, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da demokrasi, güvenlik ve kalkınmayla alakalı konularda bugün bir telefon görüşmesi yaptı'' ifadesinin kullanıldığı açıklamada, iki liderin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki demokratik değişimlere nasıl destek verebilecekleri konusundaTürkiye ve Amerikalı yetkililerin yakın temas halinde kalmaya devam etmesi kararını aldığı bildirildi.

Açıklamada, Erdoğan ve Obama'nın, Irak'taki son gelişmelerden ve Irak halkına istikrar, demokrasi ve zenginlik getirecek kapsayıcı ve ortaklığa dayalı bir hükümete yönelik devam eden desteklerinden de söz ettiği kaydedildi.

Erdoğan ve Obama'nın, görüşmede, Türkiye ve ABD olarak, Suriye halkının demokrasi yönündeki meşru taleplerine olan desteklerini devam ettirmeleri gerektiği noktasında mutabık kaldığı ve Esad rejiminin acımasız eylemlerini kınadığı belirtildi.

Görüşmede, iki liderin İran'ın nükleer programı ve bu konuda İran'ın uluslararası toplumla diyaloğa geçmesi gereği üzerinde konuştukları da ifade edildi. (AA)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.