TBB'den başörtüsü davası

TBB'den başörtüsü davası

Türkiye Barolar Birliği, Ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasıyla ilgili yürütmenin durdurulması için iptal davası açtı.

Türkiye Barolar Birliğinin, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik'te yapılan değişikliğe, Danıştay 8. Dairesinde yürütmenin durdurulması istemli iptal davası açtığı bildirildi.

"ÖRTÜNMEME ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KORUMAYA YÖNELİK BİR ADIMDIR"

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'na ve yasal mevzuata da aykırı olduğu öne sürülen açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği tarafından açılan bu dava, örtünme özgürlüğüne karşı bir duruş olmayıp; örtünmeme özgürlüğünü korumaya yönelik bir adımdır. Türbana karşı bir duruş değil, türbanın 9 yaşa indirilmesine karşı bir çıkıştır" denildi.

"BUNDAN SONRAKİ ADIM KADIN-ERKEK AYRIMINA GELEBİLİR"

"9 yaşındaki bir çocuğun özgür iradesini kullanarak tüm yaşamını etkileyebilecek önemli kararlar verebilmesinin mümkün olmadığı" ifade edilen açıklamada, "Türkiye Barolar Birliği olarak, gözlenen kayıtsızlığın devamı halinde bundan sonraki adımın kız-erkek okullarıyla toplu taşıma araçlarında kadın-erkek ayrımına gelebileceği hususunu kamuoyunun dikkatlerine saygılarımızla sunuyoruz" görüşü savunuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum