''Kim Dönerse Dönektir''

''Kim Dönerse Dönektir''

Çiçek, ''Düzgün siyaset yapmanın yolu, herkesin verdiği sözde durmasıdır’’ dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Gaziantep'te düzenlenen Anayasa Platformu'nun ''Türkiye Konuşuyor'' toplantısında, hazırlığı yapılan yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet ve demokrasinin sahibinin millet olduğunu vurgulayan Cemil Çiçek, şöyle devam etti:

''Cumhuriyetin ve demokrasinin sahibi sizlersiniz. Bunu koruyacak olan da sizsiniz, kollayacak olan da sizsiniz. Demokrasiyi askıya alma çabalarını sonlandırmamız gerekiyor. Biz bunları hatırlatmak için bu toplantılara katılıyoruz. Ne yapıp yapıp, bu dönem 2012 yılını bir anayasa yılı yapmak dunumundayız. Burada da bir yumuşamaya, bir kardeşliğe, bir el sıkmaya, bir kucaklaşmaya ihtiyaç var. Bugün hayırlı bir gün, bir de Kutlu Doğum Haftası'ndayız. Herkesin bu manada yumuşak bir iklime, yumuşak bir üsluba, bir anayasa iklimine ihtiyaç var. Bir kardeşliğe ihtiyaç var. Birbirimizi bir arada tutacak, kardeşliğimizi pekiştirecek bir siyaset anlayışına ihtiyaç var. Bunu gerçekleştirebiliriz, bu mümkündür ve bunu yaptığımız takdirde bu yılın sonunda inşallah sizlere yeni bir anayasayı armağan edebiliriz.''

Düzgün Siyaset Yapmanın Yolu Verilen Sözde Durmaktır

Çiçek, Türkiye'nin yeni Anayasa yapma konusunda iyi bir yolda olduğunu ifade ederek,

''Düzgün siyaset yapmanın yolu, herkesin verdiği sözde durmasıdır, kim dönerse dönektir'' dedi.

Yeni bir Anayasa yapılmazsa siyaset kurumunun ciddi itibar kaybedeceğini anlatan Çiçek, ''Türkiye bir 30 yıl daha yeni Anayasayı tartışarak yoluna devam edemez'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.