TBMM'den ortak deklarasyon

TBMM'den ortak deklarasyon

Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanında toplanan vatandaşlar, kurulan temsili darağaçları ve imza kampanyalarıyla 'Kardeşime dokunma' diye feryat etti.

Mısır'da cunta yönetiminin aldırdığı 529 idam kararı için TBMM ortak bir bildiri hazırladı. Meclis'te grubu bulunan 4 partinin grup başkan vekillerinin hazırladığı bildiriyi partileri adına AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ve BDP Grup Başkanvekili adına Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan imzaladı. Bildiri oturumu yöneten TBMM Genel Kurulunda Başkanvekili Meral Akşener tarafından okundu. 4 partinin imzaladığı o bildiri şu ifadelere yer verildi:

MISIR HALKININ YANINDAYIZ

'TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler olarak kardeş ülke Mısır'da cereyan eden olayları yakından ve kaygı ile izlemekteyiz. Kaygı verici gelişmeler son idam kararları ile yeni bir aşamaya ulaşmış bulunmaktadır. TBMM olarak tüm kardeş Mısır halkının yanındayız. Mısırlı kardeşlerimizin demokrasi, insan hakları, temel özgürlükler, hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği ve refah yönündeki talep ve beklentilerini içtenlikle destekliyoruz.

İNSANLIĞIN VİCDANI SIZLAR

Mısır halkının herhangi bir dış müdahale olmaksızın kendi geleceğini en sağlıklı biçimde belirleme, hak, yetenek ve iradesine sahip olduğunu biliyoruz ve kendilerine güveniyoruz. Siyasi gerekçelerle verilmiş olan idam cezalarının sadece Mısır halkını değil bütün insanlığın vicdanını sızlatacağı açıktır. Bunun Mısır'daki gerginlikleri daha da artırabileceği ve intikam hislerine dönüşebileceği hislerini taşıyoruz.

MİLLETİN ORTAK ARZUSU

Mısır'da barış ve demokrasiye giden yolun, özgürlük ve insan haklarının büyümesinden geçtiği inancındayız. Dolayısıyla TBMM olarak amaç ve hedefimiz sadece kardeş Mısır halkı ile dayanışma halinde olduğumuzun altını çizmektir. Mısır'ın demokratik mücadelesine, umutlarına, hayallerine, istikbaline gölge düşürecek, insanlık tarihine kara bir leke olarak kazınacak olan bu idam kararlarının uygulanmaması TBMM'de tecelli eden millet iradesinin ortak arzusudur. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.