Komisyon: Askeri eğitim görmedik

Komisyon: Askeri eğitim görmedik

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Heyeti, Apaydın Kampı'nda yaptığı incelemelerde kampın diğer kamplardan farkı olmadığını söyledi. Komisyonunun CHP'li üyeleri delillerin karartıldığı gerekçesiyle Apaydın'a gitmedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AKP Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, AKP Konya Milletvekili Kerim Özkul ve MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'dan oluşan heyet, Hatay Valiliği'nde brifing aldıktan sonra Apaydın kampına geldi. Heyet burada incelemelerine başladı.

Üstün, ilk izlenimleriniz nelerdir sorusuna şu yanıtı verdi: ''Bu kampında şimdiye kadar gördüklerimizden hiç bir farkının olmadığını görüyoruz. Çadırlar, çocuklar, kalanlar yani herkes burada. Zaten çok dar bir alan, insanlar iç içe geçmiş durumda. Dolayısıyla diğer kamplardan pek bir farkını görmedik. Ama incelemelerimiz devam ediyor. 

Bu kampta 2764 kişi kalıyor. Yaklaşık 300 kişiye yakını asker, polis ve kamu görevlisi. Geri kalanı kadınlar ve çocuklar. Bu bakımdan çok ağırlıklı bir kısmı, kampta kalanların yüzde 80'e yakını kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu bakımdan burada başkaca bir işlemin yapılması zaten mümkün değil. Kampın fiziki durumu da buna müsait değil. 130 dönümlük bir kamp burası. Bunun 40 dönümü idari binalara ayrılmış, geri kalan 90 dönümde insanlar kendilerine çadır kuracak mekan zor bulmuşlar. Dolayısıyla bizim görebildiğimiz o iddialar konusunda fiziken zaten mümkün değil burada.'' Üstün, kamp ziyaretine Anadolu Ajansı'nın alınması konusunda ise ''Tabii biz burada birçok kanal vardı, birçok ajansımız var. Ama Anadolu Ajansı'nın girmesinde fayda gördük. Çünkü burada bütün kanalları gezdirmek mümkün değil. Anadolu Ajansı'nın marifeti ile bu enformasyon yapılacak'' şeklinde değerlendimelerde bulundu.

CHP ve BDP katılmadı
Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonunun CHP ve BDP'li üyeleri, Suriyeli sığınmacıların kaldığı kamplarda yapılacak incelemeye katılmadı.

İnce: Başbakan'ın marabası değiliz

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, önceki akşam kattıldığı canlı yayında Apaydın Kampı ziyaretine neden CHP'li üyelerin katılmadığı yönündeki soruya, "Cinayet yerine 15 gün sonra giderseniz delil bulur musunuz? Şimdi orada bütün temizlikler yapıldı, deliller karartıldı. Davutoğlu diyor ki, "Başbakan'ın izni ile ziyaret edebilirsiniz". Biz Başbakan'ın marabası değiliz, onun zabıtası da değiliz" diyerek cevapladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.