"Ben kavga edince adam gibi ederim"

"Ben kavga edince adam gibi ederim"

TBMM muhalefet kulisinde, Meclis İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ile AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler arasında Bitlis'e yapılan karla mücadele yardımının dağıtımı konusunda kavga çıktı

AK Parti'li Kiler, Muş'tan gelen misafirleriyle mescitte namaz kıldıktan sonra muhalefet kulisinde oturduklarını ifade ederek, bu sırada yanlarına BDP'li Sırrı Sakık'ın geldiğini söyledi.

Bir süre sohbet ettikten sonra Sakık ile Bitlis'e karla mücadele için yapılan yardımların belediyelere dağıtımı konusunda tartıştıklarını dile getiren Kiler, Sakık'ın kendisine ''Yanlı hizmet yapıyorsunuz. İstediğiniz gibi at koşturuyorsunuz. Ben Bitlis'te olsaydım meydanı sana bırakmazdım'' diye bağırdığını söyledi.

Kiler, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu'nun da bulunduğu grubun araya girdiğini söyledi.

AK Parti'li Vahit Kiler, Sakık'ın kendisine bardak fırlattığını gördüğünü belirterek, ''Herhalde kendini dağda zannediyor'' dedi.

Muhalefet kulisinde sakinleştirilen BDP'li Sırrı Sakık ise Bitlis iline Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 1 milyon 300 bin lira karla mücadele yardımı gönderildiğini, bunun 500 bin lirasının Bitlis Belediyesine verildiğini söyledi. Bitlis'ten daha büyük olan Tatvan ve diğer BDP'li belediyelere hiç yardım yapılmadığını öne süren Sakık, konuyla ilgili bazı belgeleri gazetecilere gösterdi.

Sakık, Kiler'in kendilerini yardımın dağıtımı konusunda yalancılıkla suçladığını iddia ederek, ''Biz senin iktidarına boyun eğmeyiz'' dedi.

''Kiler'e bardak ve vazo fırlattığınız doğru mu?'' sorusu üzerine Sakık, ''Ben kavga edince adam gibi kavga ederim. Kavga sırasında bardaklar ve vazo kırıldı'' dedi.

AA
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.