TEDAŞ'ta büyük operasyon: 50 gözaltı

TEDAŞ'ta büyük operasyon: 50 gözaltı

Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'ne düzenlenen operasyonda, aralarında Müessese Müdürü M.U.'nun da bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı

Şanlıurfa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, bu sabah saatlerinde Şanlıurfa merkezli tüm ilçeler ve 3 ilde TEDAŞ'a yönelik eş zamanlı büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Polis, aralarında Şanlıurfa TEDAŞ Müessese Müdürü M.U. ile 3 müdür yardımcısı ve ilçede görev yapan şeflerle birlikte 30 kamu çalışanı ile 20 müteahhit firma elemanı olmak üzere 50 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin 'ihaleye fesat karıştırmak, devleti zarara uğratmak ve organize suç örgütü kurmak' suçlarından dolayı yakalandıkları kaydedildi.

Polis, son 1 yıl içerisinde Şanlıurfa ve ilçelerinde elektrik sayaçları ile tahsilat konusunda usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle gelen şikayetleri değerlendirerek, TEDAŞ'ı takibe aldı. Yapılan çalışma sonucunda, kurumun sayaç okuma ve tahsilat işini alan müteahhit firmaları takibe alan polis, fatura ve raporları inceledi. Yapılan inceleme sonucunda polis, çok sayıda sayaçta kaçak tespiti olduğu halde rüşvet karşılığında ceza yazılmadığı ve bazı sayaçlarda ise az görünen kaçak elektriği ise yüksek meblağ göstererek tahsilat yapıldığını saptadı. Gözaltına alınanlar arasında PKK terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edilen bazı şüphelilerin sayaç okuma ve tahsilatını yaparken günlük, milyon dolar değerinde devleti zarara uğrattıkları belirlendi.

1 yıllık süren çalışma sonucunda gerekli suç delillerini elde eden polis, Cumhuriyet Savcılığından aldığı izinle bu sabah kent merkezinde 9 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. TEDAŞ'ın Akçakale yolu ile Hal Pazarı yanında bulunan binalarına baskın yapıldı. Bazı kurum yöneticileri mesaiye başlamadan önce evinde polis baskınıyla gözaltına alınırken, aynı saatlerde Şanlıurfa'ya bağlı Siverek, Hilvan, Viranşehir, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Akçakale ve Bozova ile Suruç ilçelerinde operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında, müessesenin bilgisayarları ile elektrik faturaları ve bazı sayaçlara el konuldu.

Bundan 1 yıl önce Şanlıurfa'da çalıştığı halde tayini Sivas, Malatya ve Kocaeli'ne çıkan bazı kamu görevlilerinin de suç örgütüne karıştığını tespit eden polis, bu illerde de yaptığı operasyonda bazı şüphelileri gözaltına aldı. 50 kişinin gözaltına alındığı operasyonda sayının artabileceği bildirilirken, şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği kaydedildi.

Etiketler :