Tehdit askeri lojmandan!

Tehdit askeri lojmandan!

Başbakan Yardımıcı Bülent Arınç'a suikast iddialarını soruşturan savcı Mustafa Bilgili'ye gönderilen tehdit mesajlarının kaynağı tespit edildi.

Başbakan Yardımıcı Bülent Arınç'a suikast iddialarını soruşturan savcı Mustafa Bilgili'ye gönderilen tehdit mesajlarının kaynağı tespit edildi.

MESAJLAR ASKERİ LOJMANDAN!

Star Gazetesi'nin haberine göre mesajların, gözaltına alınan Albay E.Y.B.'nin oturduğu askeri lojmanın baz istasyonundan gönderildiği ortaya çıktı.

"SONUN DOĞAN ÖZ GİBİ OLUR!"

Tarih 27-28 Aralık'tı. Soruşturma hızla devam ederken, Savcı Bilgili'nin cep telefonunu ard arda ölüm mesajları yollandı. Mesajlarda, "Bu işle fazla uğraşma, sonun savcı Doğan Öz gibi olur" deniyordu.

Savcının şikayeti üzerine, Terörle Mücadele Polisi harekete geçti. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'ndan mesajın atıldığı numaranın bilgileri istendi.

İLGİNÇ ADRES!

TİB, hattın görüşme kayıtlarını büyüteç altına aldı ve mesajların, Çankaya Yıldız Milli Savunma Bakanlığı Lojmanları'ndan bulunan baz istasyonu üzerinden gönderildiği anlaşıldı.

ALBAY DA ORADA OTURUYOR

Tespit edilen bu adres, ilginç bir ipucunu ortaya çıkardı. Arınç'ın evinin yakınında yakalanan Albay E.Y.B.'nin de, o lojmanda oturduğu öğrenildi.

SAHTE KİMLİKLE ALINMIŞ

Adres gibi, kullanılan hat ve telefon da dikkat çekici. TİB, hattın Ağustos ayında sahte bir kimlikle alındığını tespit etti. Ve hattın mesaja tarihine kadar kullanılmadığı belirlendi.

KLONLU TELEFONLA TEHDİT

Mesajın atıldığı telefon da klonlanmış çıktı. TİB, telefonun yurt dışından kaçak olarak getirildiğini ve IMEI numarası klonlandıktan sonra kullanıma açıldığını iletti.

Yapılan inceleme sonucu, aynı IMEI numarsına sahip onlarca telefon bulundu. Fakat, diğer telefonlardan savcıya mesaj gönderilmediği ortaya çıktı.

Olay günü, telefondan 11 mesaj atılmış. İşin ilginç yanı; o günden sonra, telefon da hatta bir daha kullanılmamış.

Etiketler :