Tek Şikayetçiye TSK'dan İhraç

Tek Şikayetçiye TSK'dan İhraç

Amirallere suikast iddianamesinde adı geçen ve tek şikayetçi olarak bilinen Yüzbaşı Burçin Öztürk'ün Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Metin Ataç ile dönemin donanma komutanı şimdiki Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit'e yönelik suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamenin tek müştekisi olan Yüzbaşı Burçin Öztürk'ün Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) ihraç edildiği ortaya çıktı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstanbul Merkez Komutanlığı'nın 25 Eylül 2009 tarihli yazısında, Burçin Öztürk'ün adlı personelin “Disiplinsizlik Sebebi ile Resen TSK'den ayrılma” işlemine tabi tutulduğundan 9 Ocak 2009 tarihinde TSK'den ilişiğinin kesildiği belirtiliyor.

10 SENE TSK'DA ÇALIŞMIŞ

Burçin Öztürk, amirallere suikast soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan'a verdiği ifadede, 1999-2008 arasında Kuleli Askeri Lisesi'nde İngilizce Öğretmeni olarak çalıştığını, 2008'de Konya Hava Savunma Okulu'na tayin olduğunu, 2009 Ocak'ta askeriyeden ihraç edildiğini, şu anda özel İngilizce Öğretmeni olarak çalıştığını söyledi.

SANIKLAR HAKKINDA 33 YIL HAPİS İSTENİYOR

İngilizce Öğretmeni Burçin Öztürk, soruşturmada tutuklu Teğmenler Tarık Ayabakan, Alperen Erdoğan, Burak Düzalan ve Yakut Aksoy'un evinde ele geçen flash bellekte kendisiyle ilgili özel bilgiler olduğu gerekçesiyle şikayetçi olmuştu.

İddianamede; sanıklar Alperen Erdoğan, Burak Düzalan, Yakut Aksoy ve Tarık Ayabakan hakkında ‘Silahlı terör örgütüne üye olmak, kişisel kullanım amacı dışında uyuşturucu madde bulundurmak, aynı suç işleme kararıyla birçok kişiye ait kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek' suçlarından 33'ar yıl 7'şer ay 5'er gün hapis cezası isteniyor.

İddianamede çetenin hedefindeki iki amiral Metin Ataç ve Eşref Uğur Yiğit'in 'müşteki' olarak yer almaması dikkat çekmişti.

 

Etiketler :