Tekel İşçilerine Sendika Şoku

Tekel İşçilerine Sendika Şoku

Tekel işçilerinin 4-C eylemine, sendikaya ait kasanın boşaltılması damga vurdu. Tek-Gıda İş yöneticilerinin, sendikanın milyonlarca lirasını buharlaştırdığı iddia ediliyor.

Tekel işçilerinin 4-C eylemine, sendikaya ait kasanın boşaltılması damga vurdu. Tek-Gıda İş Başkanı Mustafa Türkel ile bazı yöneticilerin, sendikanın milyonlarca lirasını buharlaştırdığı iddia ediliyor.

Bu şok skandal, sadece iddia boyutunda kalmadı. Yargıya da taşındı. İşçiler, Ankara'da hiçbir şeyden habersiz eylem yaparken, başkan ve yöneticileri mahkemede hesap veriyor.

Kasayı buharlaştırdığı iddia edilen toplam 12 sendika yöneticisi var. Şimdiki Tek-Gıda İş Başkanı Mustafa Türkel ile eski Başkan Korkut Güler de onlardan biri.

Dava aslında yeni başlamadı. 16 Nisan 2007'den beri İstanbul'da devam ediyor. Hatta cuma günü bir celsesi daha görüldü. Başkan Türkel, duruşmaya katılmadı; yerine avukatını yolladı. Eski başkan Güler de yakalama emri ile her yerde aranıyor.

Suçlamalar ise çok ağır. Çünkü, buharlaştığı iddia edilen para; yaklaşık 5 buçuk milyon lira.. İşte o suçlamalardan bazıları...

İddia edilen en büyük vurgun, yaklaşık 4 milyon lira. Tarih; 2004. Sendikanın Ankara'daki misafirhanesi, Yol-İş sendikasına satılmış. Para EFT ile sendikanın hesabına yollanmış ama muhasebe kayıtlarına alınmamış. Nerede, kimin cebinde ya da ne için harcanmış bilinmiyor.

Suçlama 2. Tarih; 2003, 2004 ve 2005. Yıl sonu kapanış kayıtları yapılmış. Fakat, açılış rakamları ile kapanış rakamları farklı çıkmış.

İddia 3. Tarihler yine benzer... Bu sefer de sendikanın vergileri geç ödenmiş. Haliyle gecikme faizi gelmiş. Zarar tam 277 bin lira...

Suçlama 4. İddialara göre; sendikaya ait çeklerle, sendikanın banka hesabından, 716 bin lira tahsil edilmiş. Fakat muhasebe kayıtlarına geçirilmemiş.

Ve suçlama 5. İzmir Bölge Başkanlığı'ndan sendikaya tam 700 bin lira havale edilmiş. Bu para da hiç bir yere kaydedilmemiş.

Etiketler :