Tekirdağ'da domuz gribi şüphesi

Tekirdağ'da domuz gribi şüphesi

Tekirdağ'da Devlet Hastanesi'ne domuz gribi şüphesiyle getirilen kişinin Avustralya'da yaşayan bir Türk vatandaşı olduğu bildirildi.

Tekirdağ Devlet Hastanesi Başhekimi Cengiz Becerir, hastaneye domuz gribi şüphesiyle getirilen kişiyle ilgili ilk gelen bilginin Avustralyalı bir turist olduğu yönünde olduğunu anımsatarak, hastanın daha sonra Türk vatandaşı Tansu Sesli (27) olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Avusturalya'dan 3 gün önce Türkiye'ye gelen Sesli'nin yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetiyle hastaneye başvurduğu anlatan Becerir, ''Hastanın domuz gribi virüsü taşıyıp taşımadığı yapılacak tetkiklerden sonra belli olacak. Şuanda bir şey söylemek için erken. Biz domuz gribi olduğunu düşünmüyoruz. Ancak, böyle bir ihtimale karşın gerekli tüm tedbirleri aldık'' dedi.

Öte yandan Sesli'den H1N1 analizi yapılmak için alınan numune soğuk zincirle İstanbul'a gönderildi. Sesli daha sonra, ilk müdahalenin ardından taburcu edildi. Bu arada Tekirdağ Devlet Hastanesinde saat 22.00'de başlatılan karantina uygulaması, Tansu Sesli'nin taburcu edilmesinin ardından kaldırıldı.

Karantina süresince, hastane personeli koruyucu kıyafet giyip maske takarken, hastaneye gelen tüm acil vakalar da dahil, hastalar, karantina uygulaması nedeniyle 2. Kısım Devlet Hastanesi'ne yönlendirildi.

Hastaneye giriş ve çıkışların kesin olarak yasaklandığı saatlerde, hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınları güvenlik görevlilerinin uyarısıyla uzaklaştırıldı.

Etiketler :