Teksas'ta kiliseye saldırı: 27 ölü

Teksas'ta kiliseye saldırı: 27 ölü

Teksas'ta bir kiliseye gerçekleştirilen saldırıda 27 kişi hayatını kaybetti. 24 kişi yaralandı. Saldırgan ise ölü olarak geçirildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, eyaletin Sutherland Springs  bölgesinde silahlı bir kişi, bir kiliseye girerek etrafa ateş açtı. Saldırıda 27 kişi hayatını kaybederken, 24 kişi de yaralandı.

Bölge sakinlerinin aktardığına göre, saldırgan silahını defalarca ateşledi ve yeniden doldurdu. Saldırının yaşandığı sırada kilisede yaklaşık 50 kişinin katıldığı bir dua seremonisi olduğu belirtildi. San Antonio'nun 30 kilometre doğusunda yer alan Sutherland Springs'te bulunan kilisenin bölgede kurulan ilk "vaftiz kilisesi" olduğu belirtiliyor.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

Wilson bölgesinden Şerif Joe Tackitt, saldırganın vurularak etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR

FBI olay yerinde incelemelerde bulunurken,  resmi makamlardan açıklama bekleniyor.

 

 

 

 

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Uzakdoğu gezisi kapsamında Japonya'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, 27 kişinin öldüğü, 24 kişinin yaralandığı Teksas'taki kilise saldırısıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Sosyal medya hesabından olayla ilgili paylaşımda bulunan Trump, "Tanrı Tanrı, Sutherland Springs'teki insanların yanında olsun. FBI ve savcılar olay yerinde. Olanları Japonya'dan takip ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.