Temmuz ayında elektiriğe zam var mı?

Temmuz ayında elektiriğe zam var mı?

Elektrik toptan satış ve dağıtım şirketleri, temmuzdan itibaren geçerli olacak 3 aylık fiyat çalışmalarında sona geldi. temmuz-eylül dönemi için zam öngörülüyor mu?

Zaman'ın Enerji Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre temmuz-eylül dönemi için geçerli olacak elektrik tarifeleri için herhangi bir zam öngörülmüyor.

Kamunun toptan elektrik dağıtım şirketi TETAŞ'ın, fiyatlarla ilgili çalışmasını hafta başında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) bildirmesi bekleniyor. Aynı kaynaklar, son aylarda barajlarda elektrik üretimine ağırlık verilmesinin maliyetlerde sağladığı ciddi avantaja bağlıyor. Elektrik tüketiminin zirve yaptığı yaz aylarında şirketler, fiyat çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan ilk hesaplamalara göre fiyatlarda herhangi bir artış öngörülmüyor. Ancak, kamu şirketleri arasındaki alacak verecek konuları mahsuplaşma şeklinde çözüme kavuşturulacak. Fiyat artışı da bu mahsuplaşma ile önlenmiş olacak.

Elektrik tüketim rakamları yeniden yükselmeye başladı. Türkiye'de ise son 18 aydır elektrik, 32 aydır ise doğalgaz fiyatlarında artış olmadı. Yazın tüketilecek elektrik fiyatları ise Türkiye Elektrik Taahhüt AŞ (TETAŞ) ve Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ) yaptığı çalışmada belirlenecek. 2011 Temmuz-Ağustos-Eylül dönemi fiyatlarını belirleyerek, tarife taleplerini Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) göndermeye hazırlanıyor. Öte yandan Enerji KİT'leri arasında 20 milyar TL'yi bulan borç sarmalı çözüme kavuşturulamadı. Borç sarmalını mahsuplaşma ile hafifletmek isteyen şirketler böylelikle kârlarından bir miktar feragat edecek. Sektör kaynakları son kararı Kurul'un vereceğini belirterek, "Ancak ortaya çıkan rakamlar zam olmayacağını gösteriyor." değerlendirmesi yaptı.

ZAMAN 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.