Teneke Kutular İle İlgili Çok Tartışılacak İddia!

Teneke Kutular İle İlgili Çok Tartışılacak İddia!

Türk Kardiyoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr Oktay Ergene, Teneke kutularda satılan içecekler koroner kalp rahatsızlıklarına neden olduğunu belirterek nedenini açıkladı...

 

A Haber'de Deşifre programına konuk olan Türk Kardiyoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr Oktay Ergene çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Programda ekmekte, yoğurda, çikolatadan cipse, hemen hemen tüm gıdalarda kullanılan katkı maddeleri, insan sağlığını nasıl etkiliyor? sorusuna yanıt aranan sert tartışmalar da yaşandı.

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aziz Işık, Gıda Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Sedat Kuru, gıda üretiminde kullanılan 3 binden fazla katkı maddesinin, ürünlerin raf ömrünü uzatmak ve kaliteli tüketim için gerekli olduğunu savunurken, Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçük Usta, tam aksine, işlenmiş gıdalar ve bu gıdalarda kullanılan katkı maddelerinin başta obezite olmak üzere birçok hastalığa neden olduğunu ileri sürdü.

Programda söz alan Onkolog Dr.Yavuz Dizdar da, günümüzde kanser vakalarındaki artışı, endüstriyel gıdalar ve gıda katkı maddelerine bağlarken, Gıda Mühendisleri Odası Marmara Şube Başkanı Sedat Kuru'yu bilimsel araştırmaları takip etmemekle suçladı...

MARGARİN FİRMALARIYLA NE İŞİNİZ VAR?

Türk Kardiyoloji Derneği Eski Başkanı Prof. Dr Oktay Ergene gıda katkı maddelerini tamamıyla kötülemenin doğru bir yaklaşım olmadığını savunurken çok tartışılacak bir açıklamada bulundu.

Ergene: Teneke kutularda satılan içecekler koroner kalp rahatsızlıklarına neden oluyor. Çünkü teneke kutuların iç yüzeylerinde kullanılan Bisfonel-A maddesi bir süre sonra içeceğe karışıyor dedi.

Prof.Dr Ergene'nin bu açıklamasının ardından söz alan Prof. Dr Ahmet Rasim Küçükusta ise "Size soruyorum, geçmişte margarin firmalarının sponsorluğunda çalışmalarınız oldu. Bu ne kadar etik? Margarinler gerçekten kalp sağlığı için faydalı mı? Peki siz margarin tüketiyor musunuz?" eleştirisinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.