TEOG sonuçlarının tarihi belli oldu

TEOG sonuçlarının tarihi belli oldu

MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, 8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sonuçlarını, 2 Ocak günü saat 18.00'de açıklamayı planladıklarını, daha önce de açıklayarak sürpriz yapabileceklerini söyledi.

Muhterem Kurt, Kasım ayında yapılan birinci dönem ortak sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Ortak sınavlara 969 sınav merkezinde, 1 milyon 287 bin 874 öğrencinin katıldığını aktaran Kurt, sınavda özel eğitim alan öğrencilere yönelik de tedbirler aldıklarını dile getirdi. Yaklaşık 6 bin 121 engelli öğrenci için tedbir aldıklarını belirten Kurt, 67 öğrenciyi evinde, 3 öğrenciyi de hastanede sınav yaptıklarını kaydetti. Kurt, görme engelli öğrenciler için okuyucu ve kodlayıcılar görevlendirdiklerini, bu yıl ilk defa 300 dolayındaki az gören öğrencinin daha kolay okuma yapabilmesi için de büyük puntolu soru kitaplarının basıldığını ifade etti.

 

Geçen yılki ortak sınavlarda, soru hazırlama komisyonuna ilişkin yaşanan tartışmaların anımsatılması üzerine Kurt, bu yıl sınav komisyonunun tamamen değiştirildiğini söyledi.

 

İKİLİ KOPYA ENGELLENDİ

 

Kurt, geçen sene A ve B olmak üzere iki soru kitapçığının oluşturulduğunu, bu yılki sınavda ise ikili kopyayı önlemek üzere A, B, C ve D olmak üzere 4 kitapçığa çıkardıklarını bildirdi. Bunun yanında sınavlarda sınıf oturma düzenini soru kitapçıklarıyla birlikte gönderdiklerini belirten Kurt, geri dönüşümünü aldıklarını ve öğrencilerin hangi sırada ve hangi kitapçığı aldığını sistemde görebildiklerini kaydetti.

 

2 SORUYA İTİRAZ GELDİ

 

Temel Eğitimden Orta öğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında, sorulara ilişkin bu yıl çok fazla itirazın gelmediğine işaret eden Kurt, bunu soru hazırlamadaki itiz çalışmaya ve uzman kişilerin görevlendirilmesine bağladıklarını vurguladı.

 

Geçen yıl sorulara 8 bin 200 itirazın geldiğini, bu yıl ise bu sayının 268 olduğunu belirten Kurt, "Sorulardan sadece ikisine itiraz geldi. Biri matematik sorusu biri Türkçe sorusu. Geçen sene sorularla ilgili onlarca dava açılmasına rağmen bu sene sadece bir soru için Türkçe sorusu için açılmış iki dava söz konusu. Neticede biz sorumuzun hatalı olmadığı kanaatindeyiz. Mahkemeye de gerekli savunmamızı gerektiği zaman yapacağız. İnşallah bu sorunun da hatalı olmadığını hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

 

2 OCAK SAAT 18.00

 

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının sorulması üzerine Kurt, "Sınav sonuçlarını, ocak ayının ilk haftası, hatta şunu söyleyebilirim, 2 Ocak Cuma günü saat 18.00'de açıklamayı planlıyoruz, daha önce de açıklayarak bir sürpriz yapabiliriz ama planlamamız 2 Ocak 2015 Cuma günü" şeklinde konuştu.

 

YERLEŞTİRMELER 30 AĞUSTOS'A TAMAMLANACAK

 

Merkezi sınavlar sonrası yerleştirme sürecinde büyük bir başarı sağlanmasına rağmen bazı sorunların da yaşandığını hatırlatan Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ufak tefek bazı hatalar oldu. Biraz gecikmesi özellikle mahkemelerin sorulara itirazları ve verdikleri kararlardan kaynaklandı. Biliyorsunuz torba yasayla biz bunu sınırladık, bir ay içerisinde bu itirazların sonuçlanması gerekiyor. Bu sene de planlamamıza göre 30 Ağustos itibarıyla bütün yerleştirmeleri tamamlamış olacağız. Dolayısıyla ayrıca bir yenilik yapacağız; muhtemelen özel okula giden ya da açık lisede okumak isteyen öğrencilerimizi yerleştirme dışında tutarak, diğer öğrencilerimizi çok rahatlıkla yerleştireceğiz. Geçen sene yaşadığımız bir takım ufak tefek sıkıntıları özellikle adrese dayalı sistemde evine uzak okullara yerleşen öğrencilerimizle ilgili sorun yaşamayacağımızı düşünüyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.