Tercüman gazetesi kapatıldı

Tercüman gazetesi kapatıldı

Türk medyasının en eski markalarından biri bugün itibariyle yayın hayatına son verdi... Elli çalışana iş akitlerinin feshedildiği az önce açıklandı.

Çukurova Grubu'nun yayın organı Tercüman'da büyük şok yaşanıyor. Gazete kapatıldı, çalışanların tamamının işine son verildi.
Yeni şoklar da yolda...
Bazı dergilerde kapatılacak.


Ufuk Büyükçelebi'yi çağıran Çukurova grubu yönetimi şoke eden taleplerde bulundu. Büyükçelebi'den istenen üç şey vardı;

1-Gazetenin 40 kuruş olan ücreti 60 kuruşa çıkarılsın
2-Personel sayısı yarı yarıya azaltılsın
3-Ankara bürosu kapatılsın

Ufuk Büyükçelebi bu istekler karşısında "mümkün değil, bu şartlarda gazete yürümez" yanıtını verdi. Yönetim ise ısrarlıydı, "Ya bu şartlarda yayın devam edecek ya da gazete kapatılacak". Bunun üzerine Büyükçelebi "O zaman ben bırakayım, benim yerime başka birini bulun. Ama personeli işten çıkarmayın" önerisini getirdi.

Yönetim ise bu talebe "hayır" cevabı verip, "Gidip kadronuzla görüşün ve bizim önerimizi düşünün" dedi...

BÜYÜKÇELEBİ EKİBİ İLE KARAR VERDİ

Şok kararı ekibine götüren Büyükçelebi, yaptığı değerlendirme toplantısında "bu şekilde Tercüman'ın çıkması mümkün değil" sonucunu vardı. Bunu da çıkıp üst yönetime iletti. Yönetim de şok kararı verdi;
-O zaman gazeteyi tamamen kapatıyoruz. Yayını bitiriyoruz.

ÇALIŞANLARA DEKLARE EDİLDİ

Yönetimin aldığı bu şok karar 13.30 civrında Tercüman'ın çalışanlarına Genel Yayın Koordinatörü Zafer Polat tarafından deklare edildi.

ÇALIŞANLARIN MAAŞLARI VE TAZMİNATLARI NE OLACAK?

Tercüman Gazetesi'nin kadrosunda yaklaşık 30 kişinin çalıştığı öğrenildi. Bu sayıya Ankara büro çalışanları da dahil..

Bugün iş akitleri feshedilen Tercüman çalışanlarının içerde 3 maaş alacakları bulunuyor. En son Mart ayında maaş almışlardı. Tazminat ve yıllık izin paralarıda buna eklenecek. Çukurova grubunun bu alacakların ödenmesine ilişkin bir açıklaması henüz yok. Çalışanlar ise hem işsiz hem parasız kalmanın şokunda.

gazeteciler.com

Etiketler :