Terim: 5 hakem penaltıyı görsün diye var

Terim: 5 hakem penaltıyı görsün diye var

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sahada 5 tane hakemin pozisyonların daha iyi görülmesi için bulunduğunu belirterek, ''Bu seviyede 'görmedi' diye bir şey olmaması lazım. Old Trafford'da görmüyor herhalde'' dedi.

Terim, 1 - 0 kaybedilen Manchester United karşılaşması sonrası Old Trafford'da yapılan basın toplantısına katıldı. Karşılaşmanın ilk dakikasında Umut Bulut'a ceza sahası içinde yapılan faule penaltı verilmemesini eleştiren Terim, "Penaltı Old Trafford'da olunca Alman hakem görmüyor galiba. Burada bunu görsünler diye 5 tane hakem var zaten" diye konuştu.

Manchester United gibi güçlü bir rakip karşısında öne geçmek ile geriye düşmenin çok farklı psikolojik yanı olduğunu vurgulayan Terim, "Ama genel olarak açıkçası biraz heyecanlı başladık. Şampiyonlar Ligi kolay değil, özellikle Manchester ile başlamak çok daha zor. Özellikle ilk devrede oyununun hakimiyeti Galatasaray'daydı. Bunun içinde penaltı pozisyonları var, direkten dönen toplar var. Sonuç olarak yenildik fakat oyuncularımın Galatasaray karakterini ortaya koydukları için ilerisi için bu çok önemli" şeklinde konuştu.

Maç istatistiklerinin de kendilerinin önde olduğunu gösterdiğini ifade eden Terim, "Bu da sevindirici birşey. Old Trafford'da iki forvet oyuncuyla oynayan takım çok fazla olduğunu düşünmüyorum. Cesurca mücadele ettik. Güzel de bir maç oldu. Her iki tarafta da pozisyonlar vardı. Sonuç olarak puansız başladık. Amaç bir üst tura çıkabilmek. Bu maçtan çıkaracağımız dersler bizim için çok faydalı olacak bundan emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Bazı insanların Galatasaray'ın grubuna ilişkin "şeker gibi grup", "lokum gibi grup" şeklinde yorumları olduğunu hatırlatan Terim, Şampiyonlar Ligi'ndeki hiçbir takımın kolay olmadığını ve her takımın kazanmak istediğine dikkat çekti. Tedbirli olmak zorunda olduklarını belirten Terim, bazı futbolcularının formsuz olmasına rağmen bugün genel olarak çok iyi bir performans ortaya koyduklarını kaydetti.

Fatih terim, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu maçın iyi ve kötü taraflarını analiz ederek ki daha önümüzde 5 maçımız daha var. Zaten ben daha önce de söyledim, istisnasız herkesin favorisi Manchester. Mühim olan bu gruptan bir şekilde çıkmak. Onun için dünkü basın toplantımda, ilk maçı Manchester yerine gruptaki diğer takımlarla yapmak daha iyi olabilirdi şeklinde bir yaklaşımda bulunmuştum. Bakıyorsunuz 3 oyuncunun haricinde hiçkimse daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynamamış ve ilk çıktığı yer burası. Bugün bunu gözlemledim ben. Bu kolay birşey değil. Bu seviye başka bir seviye."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.