Terim: Ronaldinho'nun maliyeti yüksek

Terim: Ronaldinho'nun maliyeti yüksek

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ronaldinho transferinde istenilen rakam takıma ağır geleceği gerekçesiyle istemediğini söyledi.

atih Terim: Ronaldinho transferinde istenilen rakam çok fazlaydı

ANTALYA - 18.01.2012 20:40

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından Antalya'da düzenlenen 49. Yıl SporunZirvesi seminerinde ‘Dün nasıl başardık, bugün ne yapmalıyız?' konulu panel düzenlendi. Oturum başkanlığını Ahmet Çakır’ın yaptığı panelde Teknik Direktör Fatih Terim başarıların sırrını anlattı. Gündeme dair değerlendirmeler de yapan Terim, Türk futbolunun nereye gittiğini, transfer çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu.

'Fatih Terim dünyaca ünlü yıldız Ronaldinho’yu istemedi' konusuna açıklık getiren başarılı çalıştırıcı, teknik direktörlerin her zaman her şeye evet demeyeceğini, bazen de hayır diyebileceğini aktardı. Bu transferde şartların bunu gerektirdiğini kaydeden Terim, “Ben Galatasaray’ı bulunduğum konum içerisinden dolayı her şeyi düşünmek zorundayım. Başka formüller de arıyoruz. Bu rakam takımımıza yük olur düşüncesindeyim. Bunu da açık yüreklilikle söyleyebilirim.” dedi.

Kendisinin Ronaldinho transferine bir itirazı bulunmadığını belirten Terim, bugüne kadar büyük oyuncularla çalıştığını hatırlattı. Terim, şöyle konuştu: “Evet deme hakkım olduğu kadar hayır deme hakkım da var. Ben başkanımla zaten görüşüyorum. Hoca istemediği için takıma kazandırılmadı tavrı olması durumu olursa bu hoş olmaz. Ben takımımı düşünüyorum. Yoksa oyuncunun yaşı ve başka şeyler önemli değil.”

‘İYİ KAPTANLAR DALGALI DENİZDE BELLİ OLUR’

Son günlerde en çok konuşulan şike davalarına ilişkin yorum yapan sarı-kırmızılı takımın tecrübeli çalıştırıcısı Terim, Türk futbolunun tarihinde olmadığı kadar zor bir dönemden geçtiğini belirtti. Türkiye’de futbolu yönetmenin ve TFF’de yöneticilik yapmanın zor olduğunu ifade eden Terim, "Federasyon Başkanı Ali Aydınlar ve yardımcılarının Allah yardımcısı olsun." ifadesini kullandı. TFF’ye inandığını kaydeden Terim, “İyi kaptanlar dalgalı denizde belli olur. Ümit ediyorum ki TFF Türk futbolunu en iyi şekle getirecektir. Tüm sinerjilerimizi birleştirerek futbol ailesini iyi bir yere getirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

TFF’nin 26 Ocak'ta olağanüstü genel kurula gideceğini hatırlatan Terim, burada enine boyuna her şeyin tartışılacağını, alınan kararların da sonuçlarını Türk futbolunun önümüzdeki yıllarda göreceğini vurguladı. Terim, bu genel kurulun tarihi bir görev olduğunu söyledi.

Türk futbolunun bulunduğu kaostan güçlenerek çıkmasını istediğini kaydeden Terim, herkesin çok çabuk bir araya gelip genel kurulda insanların birbirlerine gerçekleri söylemesi gerektiğini, olmuşla ölmüşe çare olmadığını aktardı.

‘HİÇBİR ZAMAN PLAY-OFF’A SICAK BAKMADIM’

TFF’nin bu yıl Spor Toto Süper Lig’de uygulamaya başlattığı play-off sistemi ile ilgili soruları da cevaplayan Fatih Terim, bu uygulama gerçekleştirilmeden önce herkesin görüşlerinin alınması gerektiğini, ancak böyle bir şeyin yapılmadığını dile getirdi.

Futbolun sendikasının olmadığına değinen Terim, “Ben işin içinde olan tecrübeli insanlarla görüşülmesini isterdim. Herkesin fikirlerinin alınıp tartışılmasından yanaydım. Ama olmadı. Başkan ve yöneticilere kitapçık dağıttılar ve herkes play-off sistemini kabul etti. Eğer futbolda sendikalaşma olsaydı bunlar yapılabilir miydi? Düşünmek lazım. Hiçbir zaman plaf-offa sıcak bakmadım. Ben yaptım oldu gibi bir şey oldu. Ama işin esas aktörlerine sorma nezaketi gösterilmedi.” şeklinde konuştu.

GALATASARAY’A DOĞRU TEŞHİSİ KOYDUK’

Sarı-kırmızılı camiada 3 kez görev başına getirilen başarılı teknik adam Fatih Terim, bu sezon ligde başarılı olmanın sebebinin teşhisin doğru konulması olduğunu açıkladı.

Takımda kulübün ve futbolun işleyişini iyice incelediklerini aktaran Terim, sözlerine şöyle devam etti: “Doğru bir teşhis koyduğumuzu düşünüyorum. Uygulamaları kısa, orta ve uzun vadede ortaya koyduk. Galatasaraylıların övüneceği bir takım oluşturma düşüncesindeyiz. Bugüne kadar da öyle devam etti. Kazanmayı bilen, isteyen bir takım ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Daha yolun çok başındayız, yapacağımız da çok iş olmalı.”

‘MİLLİ TAKIMA VEDA EDERKEN 10 ÖNERİ SUNMUŞTUM’

A Milli Takım hakkındaki soruları da cevaplayan Fatih Terim, takıma veda etmeden önce baştaki federasyon temsilcilerine 10 öneri sunduğunu açıkladı. Kendi konuşmalarının ilgi görmediğinin altını çizen Terim, “Çok önemli şeyler söylememe rağmen o günkü birçok arkadaşımızın beklentisinin dışında gelişmeler oldu. Ben başka şeyleri işaret etmiştim. Kendilerine göre federasyon en iyisini yapmaya çalıştı. Olmayınca olmuyor. Şimdi tekrardan yeni bir düzen var. Hepimiz yardım ederse Abdullah Avcı’nın iyi olmaması için bir sebep yok.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.