Terör ağalarının kurduğu düzen yıkılmalı

Terör ağalarının kurduğu düzen yıkılmalı

Dershane önündeki saldırıda evladını kaybeden acılı anne: Terör ağalarının kurduğu düzen yıkılmalı

Diyarbakır'da, 3 yıl önce dershane önünde meydana gelen bombalı saldırıda hayatını kaybeden 6'sı öğrenci 7 kişi için yapılan anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

Patlamada tek evladını kaybeden Oya Eronat, 3 Ocak'ı insanlığın utanç günlerinden biri ilan etti.

 

Eronat, "Ana kuzusu çocuklarımız masun, temiz kalpli ve pırıl pırıldılar. Caniler tarafından katledildiler. Terör ağalarının kurduğu düzenin yıkılmasını istiyoruz. Artık yeter. Diyarbakır'dan güzel memleketimden o kanlı ellerinizi çekin." dedi.

 

Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği saldırıdan yaralı kurtulan Vedat Bora ise olay anını, "Her hatırladığımda yeniden ölüyorum." sözüyle ifade etti.

 

Kültür Sarayı'nda yapılan törende hain saldırıyı gerçekleştirenler kınandı. Sinevizyon gösterimiyle başlayan törende saldırıda şehit olan öğrenciler için yazılan şiirler okundu. Salondakiler hüzne boğulurken, özellikle hain saldırıda yavrularını kaybeden anneler gözyaşı döktü.

 

PKK'nın hain saldırısıyla komaya giren ve 6 günlük hayat mücadelesini kazanan Vedat Bora, kan ter içerisinde o anları anlattı.

 

Dershanenin önünde arkadaşını beklerken patlamanın şiddetiyle savrulduğunu ifade eden Bora, kendine geldiğinde alevler içinde yandığını belirtti.

 

Bora, üzerindeki giysileri çıkarak olay yerinden uzaklaşmaya çalıştığını, ardından polisler tarafından hastaneye kaldırıldığını söyledi.

 

Boğazına kaçan patlayıcı parçasının çıkarılması için 6 saatlik bir ameliyat geçirdiğini aktaran Bora, evlatlarını kaybeden anneleri teselli etti.

 

Bora, "Şehit annelerimin ellerinden öpüyorum. Bugün burada olabilirim ama en az sizin kadar acı çektim. Patlamayı yaşadım, gördüm ve yaşıyorum. Bu daha kötüdür. Çünkü her gün sanki bir daha ölmüş gibi oluyorum. Ama çok şükür inancım sayesinde ayakta durabiliyorum." ifadesini kullandı.

 

Olayı her hatırladığında ölmüş gibi olduğunu belirten Bora, bütün olumsuzluklara rağmen pes etmedi. Hayata başladığı yerden devam etti. Aynı yıl girdiği Ortaöğretim Kurumlarına Giriş Sınavı'nda başarı sağlayarak Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'ni kazandı.

 

Bora'nın bundan sonraki hedefi üniversite sınavında Türkiye derecesi yapmak.

 

Gazetecilere, "Allah izniyle iki yıl sonra yine görüşeceğiz" diyen Bora, insanlara ve ülkesine hizmet edecek bir tıp adamı olmayı hayal ediyor.

 

İNSANLIĞIN UTANÇ GÜNÜ

 

Patlamada evladını kaybeden Oya Eronat da insanlara faydalı olmaya çalışan evlatlarının kendilerinden koparıldığını belirtti.

 

Eronat, şöyle konuştu: "Ana kuzusu çocuklarımız masun, temiz kalpli ve pırıl pırıldılar. Tıpkı İstanbul'da yakılan Serap Eser gibi yüzleri aydınlıktı. Caniler tarafından katledildiler. Dünyanın hiçbir yerinde çocukları öldüren canilerin cenazesine gidilmemiştir. Ama bu memlekette teröristler için taziye çadırları kurulmuştur. Terör ağalarının kurduğu düzenin yıkılmasını istiyoruz. Artık yeter. Diyarbakır'dan güzel memleketimden o kanlı ellerinizi çekin. Dünyanın düzeni sevgi üzerine kuruludur. Bunu unutmayın. Bu kadar kötülükle bir yere varamayacaksınız."

 

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise herkesin birçok kimliği olduğunu, ama üstün olanın insanlık kimliği olduğunu vurguladı.

 

İnsan olma kimliğini hakkıyla yerine getirenlerin hayatı hem kendisi hem de çevresindekiler için güzelleştireceğinin altını çizen Mutlu, şöyle devam etti: "İnsan olmanın erdemi buradadır. En üzüldüğüm insanlar; onlar için de dua ediyorum. O yüreğinde sevgiyi bitirmiş, nefreti ekmiş insanlardır. Hakikaten acımamız gerekiyor. Onun için de bu nefretin yerine, gönüllerine sevginin konması için de dilekte bulunalım. Çünkü nefretten sadece gözyaşı, acı, ızdırap ve kan geliyor. En önemlisi bu güzel, mübarek şehirde birbiriyle sevgi içerisinde kenetleşmeyi sağlamaktır. Ben Diyarbakır'ın mutlaka gelecekte Türkiye'nin sevgiyi en çok üreten şehirlerinden biri olacağına inanıyorum."

 

Anma törenine Vali Mutlu'nun eşi Gül Mutlu, kamu kurumların müdürleri, patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri ve öğrenciler katıldı.

 

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Mimar Sinan Caddesi'ndeki bir dershanenin önünde 3 Ocak 2007'de askeri servis aracının geçişi sırasında bomba patlatılmış, 6'sı öğrenci 7 kişi hayatını kaybederken, 66 kişi yaralanmıştı.

 

Patlamayı gerçekleştiren PKK'lı terörist, olaydan kısa süre sonra yakalanmıştı.

 

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan bombacı Erdal Polat, 9 kez ömür boyu, 75 yıl 4 ay hapis cezası ve 42 bin TL para cezasına çarptırıldı.

 

 

Etiketler :